Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Usay]: NOTAM για αποστρατικοποίηση της Κάσου από την Τουρκία- Ανησυχία στην Αθήνα για το μπαράζ προκλήσεων
[Usay]: NOTAM για αποστρατικοποίηση της Κάσου από την Τουρκία- Ανησυχία στην Αθήνα για το μπαράζ  προκλήσεων

[Usay]: NOTAM για αποστρατικοποίηση της Κάσου από την Τουρκία- Ανησυχία στην Αθήνα για το μπαράζ προκλήσεων

Χωρίς τέλος η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.

Υπό τη σκιά της τοποθέτησης του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι τα Ίμια αποτελούν τουρκικό έδαφος, η Άγκυρα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με την οποία ζητά αποστρατικοποίηση της Κάσου.
Στην εν λόγω εντολή προς ναυτιλλόμενους, η τουρκική πλευρά υποστηρίζει πως μία από τις τρεις περιοχές που δεσμεύει η Ελλάδα για τις στρατιωτικές ασκήσεις και συγκεκριμένα η περιοχή Νότια της Κάσου είναι αποστρατικοποιημένη και δεν θα πρέπει να περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή ασκήσεων από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η τουρκική ΝΟΤΑΜ είναι η τέταρτη τουρκική πρόκληση μέσα σε τρεις μέρες. Είχαν προηγηθεί το άρθρο του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσουγλου, ο οποίος υποστήριξε πως τα Ιμια αποτελούν τουρκικό έδαφος, οι ισχυρισμοί του αρχηγού της κεμαλικής αντιπολίτευσης του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ότι «η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 νησιά του Αιγαίου», και η απαίτηση του από την κυβέρνηση Ερντογάν να επέμβει για να «ανακαταλάβει» αυτά τα 18 νησιά από την Ελλάδα και στις αρχές της εβδομάδας το παραλήρημα του ίδιου του Ερντογάν, κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία κατηγόρησε ότι «συμμετέχει στις συνόδους της Ε.Ε. με σημαία που περιλαμβάνει ολόκληρη την Κύπρο» ενώ υποστήριξε πως «Δεν μπορεί (σ.σ. η Κύπρος) να έχει τέτοια σημαία, στον Βορρά υπάρχει η τουρκική δημοκρατία. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα το καταλάβουν και θα το μάθουν».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!