Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Usay]: Νέο… αστρονομικό πρόστιμο της Κομισιόν στην Google!
[Usay]: Νέο… αστρονομικό πρόστιμο της Κομισιόν στην Google!

[Usay]: Νέο… αστρονομικό πρόστιμο της Κομισιόν στην Google!

Την τρίτη «καμπάνα» μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, επέβαλλε στην Google η Κομισιόν, που κατηγορεί τον τεχνολογικό κολοσσό για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης σε μια υπόθεση που αφορά το διαφημιστικό της τμήμα AdSense.

Αυτή τη φορά το πρόστιμο ορίστηκε στο 1,49 δισ. ευρώ, ποσό μικρότερο από τις προηγούμενες κυρώσεις.

Το τελευταίο πρόστιμο αφορά την AdSense. Η Google κατηγορείται ότι επέβαλε αριθμό περιοριστικών όρων στα συμβόλαια που συνήψε με τρίτους διαδικτυακούς ιστοτόπους, όπως οι διαδικτυακοί έμποροι λιανικής ή οι εφημερίδες, εμποδίζοντας τους ανταγωνιστές της από το να τοποθετούν συναφείς διαφημίσεις στους ιστοτόπους αυτούς.

Τον Ιούλιο του 2018, η Google κλήθηκε να πληρώσει 4,34 δισ. ευρώ, ποσό-ρεκόρ για τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό, για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης του Android, του δωρεάν συστήματος επεξεργασίας για έξυπνα smartphones, προκειμένου να εδραιώσει την υπεροχή της υπηρεσίας της για διαδικτυακή αναζήτηση.

Έναν χρόνο νωρίτερα, στις 27 Ιουνίου 2017, ο όμιλος είχε καταδικαστεί στην καταβολή προστίμου 2,42 δισεκ. ευρώ για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αναζήτηση στο διαδίκτυο με την εύνοια που παρείχε στην «Google Shopping», που συγκρίνει τιμές, σε βάρος ανταγωνιστικών υπηρεσιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!