Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Usay]: Νέα ρύθμιση για τους οφειλέτες του ΙΚΑ – Πώς θα ενταχθείτε
[Usay]: Νέα ρύθμιση για τους οφειλέτες του ΙΚΑ – Πώς θα ενταχθείτε

[Usay]: Νέα ρύθμιση για τους οφειλέτες του ΙΚΑ – Πώς θα ενταχθείτε

Απαλλαγή από την καταβολή μέρους ή και όλων των προσαυξήσεων με εφάπαξ καταβολή του υπολοίπου ή και ρύθμιση για αποπληρωμή σε έως 90 δόσεις προβλέπει εγκύκλιος του ΙΚΑ για οφειλέτες που κηρύσσονται σε κατάσταση πτώχευσης ή μπαίνουν (με δικαστική απόφαση) σε καθεστώς εξυγίανσης.

Η επίμαχη εγκύκλιος ορίζει τις λεπτομέρειες για την επέκταση και στους πτωχούς οφειλέτες του ΙΚΑ των δυνατοτήτων ρύθμισης που προβλέπει ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) για τα χρέη προς τις ΔΟΥ.
Η ρύθμιση αφορά εργοδότες, κυρίως εταιρείες (νομικά πρόσωπα) αλλά και φυσικά πρόσωπα (π.χ. εμπόρους, ατομικές επιχειρήσεις) αρκεί να έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης ή να έχουν μπει σε καθεστώς εξυγίανσης με το άρθρο 99.
Τα χρέη πτωχών και υπό εξυγίανση οφειλετών μέχρι 600.000 ευρώ διαχειρίζεται η Ειδική Επιτροπή που συστάθηκε για να γνωμοδοτεί σχετικά, ενώ τα υψηλότερα από 600.000 ευρώ χρέη παραπέμπονται στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
Η αποδοχή της ρύθμισης γίνεται με δήλωση του οφειλέτη μέσα σε έναν μήνα από την πρόσκλησή του(αποτελεί ταυτόχρονα αναγνώριση της ύπαρξης και του ύψους του παλαιού χρέους).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!