Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Usay]: Νέα εποχή για τη μαρίνα Αλίμου με τη «βούλα» του ΣτΕ
[Usay]: Νέα εποχή για τη μαρίνα Αλίμου με τη «βούλα» του ΣτΕ

[Usay]: Νέα εποχή για τη μαρίνα Αλίμου με τη «βούλα» του ΣτΕ

Νόμιμο έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αναβάθμιση και επανοχωροθέτηση της μαρίνας του Αλίμου Αττικής, ενός από τους μεγαλύτερους λιμένες ιδιωτικών σκαφών αναψυχής της ανατολικής Μεσογείου.

Νέα εποχή αρχίζει για τη μαρίνα Αλίμου η οποία με τη «βούλα» του Συμβουλίου της Επικρατείας πρόκειται να αναβαθμιστεί.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και συγκεκριμένα το Έ τμήμα του (93/2018 γνωμοδότησή) έκρινε νόμιμο, με νομοτεχνικού χαρακτήρα παρατηρήσεις, το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την αναβάθμιση και επανοχωροθέτηση της μαρίνας του Αλίμου Αττικής, ενός από τους μεγαλύτερους λιμένες ιδιωτικών σκαφών αναψυχής της Ανατολικής Μεσογείου και η μεγαλύτερη στη χώρας μας.
Η μαρίνα Αλίμου σε αριθμούς

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μαρίνα της χώρας από άποψη αριθμού διατιθέμενων θέσεων ελλιμενισμού, προσφέροντας 1.100 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής διαφόρων μεγεθών.

Η θαλάσσια ζώνη της μαρίνας έχει συνολική επιφάνεια 428 στρεμμάτων περίπου και περιλαμβάνει θαλάσσιο χώρο ελλιμενισμού των σκαφών αναψυχής επιφάνειας 240 στρεμμάτων και ωφέλιμου βάθους από -3 έως -8 μ., ενώ η χερσαία ζώνη της, είναι συνολικής επιφάνειας 210 στρεμμάτων περίπου.

Στη χερσαία ζώνη της μαρίνας, η οποία αναπτύσσεται περιμετρικά από αυτή, έχουν αναπτυχθεί διάφορες δραστηριότητες, είτε άμεσα συνδεδεμένες με την λειτουργία της μαρίνας είτε όχι, ενώ αντίθετα δεν υπάρχει σταθμός ανεφοδιασμού σκαφών.

Σήμερα, στη μαρίνα Αλίμου υπάρχουν λειτουργικές ελλείψεις και ειδικά ελλείψεις σύγχρονων υποδομών, ενώ σε ορισμένες εγκαταστάσεις της κυριαρχεί η προχειρότητα (κοντέινερ, τροχόσπιτα, κ.λπ.) αλλά και η κακή οργάνωση, όπως αναφέρεται στην πολυσέλιδη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!