Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Usay]: Μπράκμαν: «Η Ελλάδα έκανε τεράστιες προσπάθειες γι’ αυτό πρέπει να την υποστηρίξουμε»
[Usay]: Μπράκμαν: «Η Ελλάδα έκανε τεράστιες προσπάθειες γι’ αυτό πρέπει να την υποστηρίξουμε»

[Usay]: Μπράκμαν: «Η Ελλάδα έκανε τεράστιες προσπάθειες γι’ αυτό πρέπει να την υποστηρίξουμε»

Ο Γερμανός πολιτικός ανήκει σε αυτούς που συμφωνούν με το ΔΝΤ ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και γι’ αυτό προτείνει εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας με αναπόφευκτη ελάφρυνση του χρέους.

«Η Ελλάδα, αν και με μεγάλη καθυστέρηση, έκανε τεράστιες προσπάθειες, γι’ αυτό πρέπει να την υποστηρίξουμε σε αυτόν τον δρόμο. Εάν τη φέρναμε σε δύσκολη θέση, δεν θα επηρέαζε αρνητικά μόνο τη ίδια τη χώρα, αλλά και τον γερμανικό προεκλογικό αγώνα. Το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών της Κυριακής εδραιώνει την πεποίθησή μου ότι στην ΕΕ -και ιδιαίτερα στην ευρωζώνη- πρέπει να στηρίξουμε τους δεσμούς που μας συνενώνουν και να ξεκινήσουμε κοινές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της Ευρώπης» υπογραμμίζει ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός Νόρμπερτ Μπράκμαν, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής, μιλώντας στη Deutsche Welle σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Κάποια στιγμή θα γίνει, αλλά οι προϋποθέσεις δεν υπάρχουν ακόμη» υποστηρίζει και εξηγεί: «Κι όταν λέμε προϋποθέσεις εννοούμε να κάνει η Ελλάδα σαφές ότι μπορεί να πατήσει στα πόδια της, όχι μόνο με εξυγίανση του προϋπολογισμού της, αλλά και του δημόσιου τομέα, όπως καταπολέμηση της διαφθοράς. Εμείς έχουμε την εντύπωση ότι η Ελλάδα τα κάνει όλα αυτά μόνο υπό καθεστώς πίεσης των δανειστών και όχι από μόνη της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!