Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Usay]: Μπακογιάννη: Ο «Κλεισθένης» δεν είναι νομοσχέδιο απλής αναλογικής… αλλά διαρκούς συναλλαγής
[Usay]: Μπακογιάννη: Ο «Κλεισθένης» δεν είναι νομοσχέδιο απλής αναλογικής… αλλά διαρκούς συναλλαγής

[Usay]: Μπακογιάννη: Ο «Κλεισθένης» δεν είναι νομοσχέδιο απλής αναλογικής… αλλά διαρκούς συναλλαγής

Σφοδρή επίθεση στο νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «όχι ως νομοσχέδιο της απλής αναλογικής, αλλά ως νομοσχέδιο της διαρκούς συναλλαγής».

«Αυτό που κάνετε σήμερα σημαίνει ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι θα είναι εγκάθετοι και όργανα συμφερόντων και θα μπορούν να παραλύσουν την λειτουργία του Δήμου. Σας το λέω ειλικρινά και χωρίς αντιπολιτευτική διάθεση. Δείχνει έλλειψη δημοκρατικής ευαισθησίας αλλά και λογική που λέει μετά από μένα το χάος».

Η κυρία Μπακογιάννη μίλησε και με την προηγούμενη ιδιότητα της, ως δήμαρχος Αθηναίων και ανέφερε ότι ένας δήμος κρίνεται από την αποτελεσματικότητα του και για να είναι ένας δήμαρχος αποτελεσματικός θα πρέπει να μπορεί να διοικήσει και να λαμβάνει αποφάσεις.

«Αν δεν μπορούν να λάβουν καμιά απόφαση τότε οι δήμοι θα πάνε από το κακό στο χειρότερο, φέρνετε ένα νομοσχέδιο απλής συναλλαγής και διαρκούς συναλλαγής. Είναι αδύνατο να παρθεί μία απόφαση χωρίς να υπάρξει συναλλαγή. Δεν έχετε το δικαίωμα να καταστήσετε τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης ανίσχυρο. Τα συμφέροντα θα κάνουν κουμάντο στην αυτοδιοίκηση».

Η πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι με τις διατάξεις του νομοσχεδίου ο δήμαρχος καθίσταται όργανα μικρών μεσαίων και μεγάλων συμφερόντων.

«Ένας δήμαρχος για να μπορέσει να είναι πραγματικά ανεξάρτητος πρέπει να στηρίζεται στην πλειοψηφία του, αλλιώς καθίσταται όργανο συμφερόντων και τα μικρά και τα μεσαία και τα μεγάλα συμφέροντα υπάρχουν πάντα. Θα μείνει στίγμα αυτή η απόφαση σας για τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης και ελπίζω η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να προλάβει να αλλάξει εγκαίρως αυτόν το νόμο πριν τις δημοτικές εκλογές».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!