Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Usay]: Μείωση του ελληνικού χρέους έως το 2060 κατά περίπου 20% προβλέπει ο ESM
[Usay]: Μείωση του ελληνικού χρέους έως το 2060 κατά περίπου 20% προβλέπει ο ESM

[Usay]: Μείωση του ελληνικού χρέους έως το 2060 κατά περίπου 20% προβλέπει ο ESM

Τη μείωση του ελληνικού χρέους κατά σχεδόν 20% έως το 2060 προβλέπει η πρόταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για το πακέτο των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους, σύμφωνα με εξασέλιδο έγγραφο του ESM, το οποίο φέρνει στη δημοσιότητα η Wall Street Journal.

Μεταξύ άλλων, οι πιστωτές της χώρας προτείνουν την επέκταση των ωριμάνσεων και το «πάγωμα» του επιτοκίου σε ορισμένα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, με το σωρευτικό όφελος να συνεπάγεται τη μείωση του χρέους – ως ποσοστό του ΑΕΠ – κατά 21,8 ποσοστιαίες μονάδες, έως το 2060.

Εκπρόσωπος του ESM, μιλώντας στην αμερικανική εφημερίδα, διευκρίνισε ότι το σχετικό έγγραφο, το οποίο αφορά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, θα παρουσιαστεί στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, όπου θα εξεταστεί και το σχετικό ζήτημα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο διευθυντής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, εκφράζει την πεποίθηση ότι οι προτάσεις θα τύχουν της ευρείας στήριξης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης

Ο κεντρικός άξονας των βραχυπρόθεσμων μέτρων αφορά το «κλείδωμα» των επιτοκίων, μέσω της ανταλλαγής ομολόγων κυμαινόμενου επιτοκίου με ομόλογα σταθερού επιτοκίου, εξέλιξη η οποία – σύμφωνα με τον ESM – θα προστατεύσει τη χώρα από πιθανές, μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!