Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Usay]: Μια χώρα που ζει από τα «έτοιμα»…
[Usay]: Μια χώρα που ζει από τα «έτοιμα»…

[Usay]: Μια χώρα που ζει από τα «έτοιμα»…

Ακόμη κι αυτοί που δεν έχουν πλέον λεφτά κρυμμένα στο συρτάρι, εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις πιστωτικές κάρτες και τα περιθώρια μικρο-δανεισμού που ακόμη προσφέρει το παλιό ένδοξο παρελθόν.

  • του ΧΡΗΣΤΟΥ Ν. ΚΩΝΣΤΑ

Η Ελλάδα όχι μόνον δεν αποταμιεύει, όχι μόνον δεν επενδύει αλλά κυρίως χρησιμοποιεί τα «έτοιμα» για να επιβιώσει. Το εβδομαδιαίο Δελτίο του ο ΣΕΒ αποκαλύπτει ότι το 2017 ακόμη και η Γενική Κυβέρνηση, από διαθέσιμους πόρους 6,7 δισ., ευρώ επένδυσε μόλις 5,2 δισ. ευρώ κυρίως μέσω του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων, επιτυγχάνοντας έτσι δημοσιονομικό πλεόνασμα ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Τα νοικοκυριά στην Ελλάδα αναγκάστηκαν να βγάλουν από τον κουμπαρά τους 8,3 δισ. Ευρώ που κατέληξαν στην κατανάλωση, προκειμένου να συντηρήσουν το βιοτικό τους επίπεδο.

Τα νοικοκυριά χρησιμοποίησαν επιπλέον 5,4 δισ., από τις αποταμιεύσεις τους ή δάνεια, για αγορά κατοίκισε ή άλλες επενδύσεις.

Ο ΣΕΒ προειδοποιεί ότι η ελληνική οικονομία κινδυνεύει να εγκλωβιστεί σε παρατεταμένη περίοδο χαμηλής ανάπτυξης λόγω ανεπαρκών επενδύσεων και αναιμικής αποταμίευσης.

Λύση στο πρόβλημα αυτό μπορεί να δώσει η μείωση της φορολογίας, που θα επέτρεπε την τόνωση της αποταμίευσης και την ενίσχυση των επενδύσεων, τόσο από τους ιδιώτες όσο και από τις επιχειρήσεις.

Οι μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις εξοικονόμησαν 16,5 δισ. ευρώ, που χρησιμοποιήθηκαν κυρίως για επενδύσεις και οι τράπεζες 5,8 δισ. ευρώ, που χρησιμοποιήθηκαν κυρίως ως προβλέψεις για να αντιμετωπίσουν τις υψηλές επισφάλειες στα χαρτοφυλάκια τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!