Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Usay]: Τα μανιτάρια κρατούν το μυαλό για πάντα νέο
[Usay]: Τα μανιτάρια κρατούν το μυαλό για πάντα νέο

[Usay]: Τα μανιτάρια κρατούν το μυαλό για πάντα νέο

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ομάδα επιστημόνων της Ιατρικής Σχολής Yong Loo Lin στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης (NUS) και δημοσιεύθηκε στο Journal of Alzheimer’s Disease διαπίστωσε ότι οι ηλικιωμένοι που καταναλώνουν περισσότερες από δύο κανονικές μερίδες μανιταριών εβδομαδιαίως μπορεί να έχουν μειωμένες κατά 50% πιθανότητες εμφάνισης ήπιας γνωστικής διαταραχής (MCI).

Η εξαετής μελέτη, η οποία διεξήχθη από το 2011 έως το 2017, συγκέντρωσε στοιχεία από περισσότερους από 600 κινέζους ηλικιωμένους άνω των 60 ετών που ζούσαν στη Σιγκαπούρη.

«Η συσχέτιση αυτή είναι εντυπωσιακή και ενθαρρυντική, καθώς δείχνει ότι ένα συνηθισμένο τρόφιμο, όπως το μανιτάρι, μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στη γνωστική εξασθένηση», δήλωσε ο Lei Feng, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Ιατρικής Ψυχολογίας του NUS και βασικός συγγραφέας της μελέτης.

Πώς καθορίζεται η ήπια γνωστική διαταραχή

Η ήπια γνωστική διαταραχή θεωρείται συνήθως το στάδιο μεταξύ της γνωστικής εξασθένησης λόγω της φυσικής γήρανσης και της πιο σοβαρής περίπτωσης λόγω άνοιας. Οι ηλικιωμένοι που πάσχουν από ήπια γνωστική διαταραχή εμφανίζουν συχνά κάποια ελαφρά συμπτώματα που προσομοιάζουν στην άνοια, οι αλλαγές όμως είναι ανεπαίσθητες, καθώς δεν βιώνουν διαταραχές που επηρεάζουν την καθημερινότητά τους, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της νόσου Αλτσχάιμερ.

«Αυτό που έπρεπε να καθορίσουμε σε αυτή τη μελέτη είναι εάν οι ηλικιωμένοι που πάσχουν από ήπια γνωστική διαταραχή είχαν χαμηλότερη απόδοση στις τυπικές νευροψυχολογικές εξετάσεις σε σχέση με άλλους ανθρώπους της ίδιας ηλικίας και του ίδιου επιπέδου εκπαίδευσης», εξηγεί ο Δρ. Feng.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!