Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Usay]: Ο Μακρόν ζητεί από την UNESCO την προστασία της γαλλικής μπαγκέτας
[Usay]: Ο Μακρόν ζητεί από την UNESCO την προστασία της γαλλικής μπαγκέτας

[Usay]: Ο Μακρόν ζητεί από την UNESCO την προστασία της γαλλικής μπαγκέτας

Σύμφωνα με τους Γάλλους αρτοποιούς η μπαγκέτα δεν αφορά μόνο στο όνομά του συγκεκριμένου αρτοσκευάσματος, αλλά κυρίως στην συνταγή και τα συστατικά που την διακρίνουν από άλλες παρασκευές
Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στηρίζοντας την ένωση των Γάλλων αρτοποιών δήλωσε ότι η γαλλική μπαγκέτα, το γνωστό αρτοσκεύασμα, θα πρέπει να ενταχθεί στους πολιτιστικούς θησαυρούς της UNESCO. Η ένωση Γάλλων αρτοποιών εμπνεύστηκαν από την προηγούμενη επιτυχία των Ιταλών κατασκευαστών πίτσα, οι οποίοι είδαν την πίστα ναπολιτάνα να εντάσσεται στον κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO
Σύμφωνα με τους Γάλλους αρτοποιούς η μπαγκέτα δεν αφορά μόνο στο όνομά του συγκεκριμένου αρτοσκευάσματος, αλλά κυρίως στην συνταγή και τα συστατικά που την διακρίνουν από άλλες παρασκευές.
Ο Ντομινίκ Ανράκτ, Πρόεδρος της Ένωσης Αρτοποιών δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ότι οι απομιμήσεις που βλέπει ιδιαίτερα σε σούπερ μάρκετ, τον θυμώνουν, καθώς προκειται για κατεψυγμένη ζύμη που ενδεχομένως δεν κατασκευάζεται καν στην Γαλλία και εν συνεχεία ψήνεται και πωλείται ως μπαγκέτα.
Η παραδοσιακή μπαγκέτα προστατεύεται ήδη στη Γαλλία με νόμο του 1993. Για να πληρούνται τα κριτήρια, το ψωμί πρέπει να παρασκευάζεται μόνο από τέσσερα συστατικά: αλεύρι σίτου, νερό, μαγιά και αλάτι. Δεν μπορεί να καταψυχθεί ή να περιέχει πρόσθετα συντηρητικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!