Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Usay]: Η λέξη της χρονιάς στα αγγλικά είναι… ελληνική
[Usay]: Η λέξη της χρονιάς στα αγγλικά είναι… ελληνική

[Usay]: Η λέξη της χρονιάς στα αγγλικά είναι… ελληνική

Τη λέξη της χρονιάς για το 2016 επέλεξε η ιστοσελίδα dictionary.com, η μεγαλύτερη διαδικτυακή πύλη για την αγγλική γλώσσα, με βάση τα γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του έτους, αλλά και τις αναζητήσεις λημμάτων που έγιναν στο διαδικτυακό λεξικό φέτος. Και η λέξη αυτή είναι… ελληνική!

Η λέξη που επελέγη είναι η xenophobia (ξενοφοβία), και μοιάζει αρκετά ταιριαστή για λέξη της χρονιάς, με δεδομένη τη ρητορική που οδήγησε στην επικράτηση του Brexit στο βρετανικό δημοψήφισμα, καθώς και στην επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
«Φέτος, κάποιες από τις πιο διαδεδομένες ειδήσεις επικεντρώθηκαν γύρω από τον φόβο του ‘άλλου’. Ο φόβος είναι ένα προσαρμοστικό μέρος της ανθρώπινης εξελικτικής ιστορίας και συχνά επηρεάζει συμπεριφορές και αντιλήψεις σε υποσυνείδητο επίπεδο. Ωστόσο, αυτή η συγκεκριμένη χρονιά είδε τον φόβο να ανέρχεται στην επιφάνεια του πολιτισμικού διαλόγου», επισημαίνει σε σχετική ανάρτησή της η ιστοσελίδα, και κατόπιν εξηγεί τι είναι η xenophobia:
«Η λέξη xenophobia είναι στην πραγματικότητα σχετικά νέα, και εισήχθη στα αγγλικά στα τέλη του 19ου αιώνα. Βρίσκει τις ρίζες της σε δύο ελληνικές λέξεις, xenos, που σημαίνει «ξένος, επισκέπτης», και phobos, που σημαίνει «φόβος, πανικός».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!