Κυριακή, 27 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Usay]: Κουβέλης: Και μετά τις εκλογές ο Ερντογάν θα συνεχίσει την ένταση
[Usay]: Κουβέλης: Και μετά τις εκλογές ο Ερντογάν θα συνεχίσει την ένταση

[Usay]: Κουβέλης: Και μετά τις εκλογές ο Ερντογάν θα συνεχίσει την ένταση

Την εκτίμηση ότι και μετά τις εκλογές στην Τουρκία, και με όποιο αποτέλεσμα, θα συνεχιστεί η ρητορική της έντασης έκανε από τα Τρίκαλα ο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Φώτης Κουβέλης.

Στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στη Θεσσαλία, ο κ. Κουβέλης επισκεπτόμενος στρατιωτικές μονάδες σε Τρίκαλα και Λάρισα, τόνιζε ότι η ρητορική της έντασης «θα συνεχιστεί, ανακαλύπτοντας αφελώς η Τουρκία ζητήματα τα οποία δεν υπάρχουν. Και δεν υπάρχουν, διότι οι διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο ορίζουν με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα, τι ανήκει στην Ελλάδα».

Ο κ. Κουβέλης επισήμανε πως ο Ερντογάν τα κάνει όλα αυτά, για να διατηρεί το πεδίο, υποτίθεται ανοιχτό με θέματα, με σταθερή την διεκδίκησή του να βρεθεί στην ευρύτερη περιοχή, της κυπριακής ΑΟΖ.

Η ίδια η Τουρκία, δεν παρέλειψε να σημειώσει επίσης ο κ. Κουβέλης, θα έχει κακά αποτελέσματα από αυτό, με το πρόσθετο δεδομένο, ότι έχει μία εύθραυστη και εξαιρετικά ευάλωτη εξωτερική πολιτική, και δεν έχει σε καμία περίπτωση συμμαχίες που θα τις επιτρέψουν να κάνει αυτά τα οποία προωθεί και τα προωθεί παράνομα”.

Η ρητορική της έντασης συνεχίζεται, πρόσθεσε ο αναπληρωτής Υπουργός, όπως συνεχίζεται απαράδεκτα, παράνομα η κράτηση των δύο στρατιωτικών μας στελεχών, τονίζοντας:

«Και λέω παράνομα γιατί δεν έχει ασκηθεί καν ποινική δίωξη. Δεν γνωρίζουμε το κατηγορητήριο. Αυτά είναι πρωτοφανή για τον δικαιικό πολιτισμό και της Ελλάδας και της Ευρώπης συνολικότερα. Η χώρα μας προσπαθεί στο επίπεδο των διπλωματικών σχέσεων, της εξωτερικής πολιτικής να ασκεί τις πιέσεις της προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι και να έρθουν ξανά στην πατρίδα τα δύο στρατιωτικά μας στελέχη».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!