Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Usay]: Tο κόστος συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα
[Usay]: Tο κόστος συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

[Usay]: Tο κόστος συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Με νέα μέτρα που ξεκινούν από 1,9 δισ. ευρώ και μπορεί να φτάσουν και και τα 3,8 δισ. ευρώ κινδυνεύει να πληρώσει η Ελλάδα την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα της η Ελλάδα με βάση και το χθεσινό ξέσπασμα του υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Eπιμελητηρίου, όπως αναφέρει το enikonomia.gr.

Ο συμβιβασμός μεταξύ της Γερμανίας και του ΔΝΤ για το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων σε μεσοπρόθεσμη βάση είναι δεδομένο ότι πια ότι θα καταλήξει σε βάρος της Ελλάδας.

Ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Χουλιαράκης ζητούν την αναθεώρηση των δημοσιονομικών στόχος από το περασμένο καλοκαίρι . Μάλιστα ο κ. αναπληρωτής υπουργός οικονομικών έχει στα χέρια του σενάριο που έχει επεξεργαστεί ο ΟΔΔΗΧ και είναι σε γνώση του ΕΜΣ με βάση το οποίο η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δεν επηρεάζεται αν μετά το 2018 ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα μειωθεί από το 3,5% του ΑΕΠ μειωθεί στο 2,5% του ΑΕΠ.

Βεβαίως το σενάριο αυτό έχει δύο σταθερές: Δεν θα επιβαρυνθεί σε τίποτα το ήδη υφιστάμενο σχέδιο για την ελάφρυνση του χρέους που έχει εκπονήσει ο ΕΜΣ αλλά και η Ελλάδα δεν θα αναλάβει υποχρέωση για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα τα χρόνια μετά την λήξη του τρίτου προγράμματος προσαρμογής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!