Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Usay]: Κολομβία: Τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή -«Βοήθεια!» ούρλιαζε ο πιλότος στον ασύρματο
[Usay]: Κολομβία: Τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή -«Βοήθεια!» ούρλιαζε ο πιλότος στον ασύρματο

[Usay]: Κολομβία: Τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή -«Βοήθεια!» ούρλιαζε ο πιλότος στον ασύρματο

Στο φως ήρθε ο δραματικός εναγώνιος διάλογος που είχε ο πιλότος της μοιραίας πτήσης της Lamia με τον πύργο ελέγχου αεροδρομίου, λίγο πριν συντριβεί στην Κολομβία και παρασύρει 71 επιβάτες στο θάνατο.

Η μαρτυρία ανήκει σε πιλότο άλλου αεροσκάφους, της εταιρείας Avianca που πετούσε κάτω από το μοιραίο αεροπλάνο. Ο πιλότος άκουγε στον ασύρματο τον τελευταίο διάλογο που είχε ο πιλότος της Lamia με τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου Χοσέ Μαρία Κόρντοβα κοντά στο Μεντεγίν όπου επρόκειτο να προγειωθεί η μοιραία πτήση.

Σύμφωνα με το elespectador.com, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους της Lamia επικοινώνησε με τον Πύργο Ελέγχου και ενημέρωσε ότι είχε πρόβλημα με τα καύσιμα και ζήτησε να του δοθεί προτεραιότητα για προσγείωση.

Οπως αναφέρει στην κατάθεσή του ο πιλότος της Avianca, το πλήρωμα της πτήσης της Lamia ζήτησε από τον πύργο ελέγχου να της δοθεί κατά προτεραιότητα άδεια προσγείωσης, αναφέροντας ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα καύσιμα χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν πρόκειται για επείγουσα ανάγκη.

«Κατεβαίνουμε, κατεβαίνουμε, έχουμε πρόβλημα με τα καύσιμα» ακούστηκε να αναφέρει ο πιλότος της μοιραίας πτήσης καθώς πραγματοποιούσε ταχεία κάθοδο.

Ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας από το αεροδρόμιο Jose Maria Cordova, άλλαξε την πορεία του αεροσκάφους της Avianca.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!