Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Usay]: Υπερχείλισαν όλα τα ποτάμια στα Τρίκαλα – Κινδυνεύουν χωριά
[Usay]: Υπερχείλισαν όλα τα ποτάμια στα Τρίκαλα – Κινδυνεύουν χωριά

[Usay]: Υπερχείλισαν όλα τα ποτάμια στα Τρίκαλα – Κινδυνεύουν χωριά

Δύσκολες ώρες από σήμερα το πρωί σε όλο το Νομό Τρικάλων, καθώς υπερχείλισαν όλοι οι παραπόταμοι του Πηνειού ποταμού, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τα πρώτα προβλήματα και υπάρχει μεγάλη ανησυχία και επιφυλακή. Το νερό αναπηδά από τη γέφυρα στο Βαλτινό προς Δενδροχώρι. Όλα τα κανάλια στους δύο παραποτάμους του Πηνειού έχουν υπερχειλίσει και εκατοντάδες στρέμματα βρίσκονται μέσα στο νερό, στα αγροκτήματα, Βαλτινού, Δενδροχωρίου, Εξαλόφου, Κωσταρέϊκα, Ελευθεροχωρίου και Ματσουκέϊκα.

Στη γέφυρα Δενδροωρίου κυνδυνέυουν μαντριά που είναι δίπλα στο ποτάμι. Το κανάλι που υπάρχει δίπλα στο Βαλτινό κώλωσε και τα νερά γυρίζουν μέσα στο χωριό, με αποτέλεσμα οι αυλές να είναι μέσα στο νερό, ενώ με λίγη ακόμη άνοδο θα μπει μέσα στα τελευταία σπίτια του χωριού. Το ποτάμι λίγο ακόμη και θα υπερεχψικήσει προς τον οικισμό Ματσουκέϊκα.

Από την άλλη πλευρά του οικισμού, το νερό είναι στα πρώτα σπίτια προς Ελευθεροχώρι. Από την υπερχείλιση ο δρόμος προς Ελευθεροχώρι έχει καλυφθεί μόλις πριν από λίγο με τα νερά και δεν μπορεί να γίνει η διέλευση.

Στην γέφυρα του Πηνειού στο Βαλομάνδρι πριν από λίγη ώρα υπερχείλισε από τη βασική κοίτη και διαχέεται προς τα χωράφια και εντός μεγάλων αναχωμάτων.

Σε επαρχιακό δρόμο στην Πιαλεία σημειώθηκε κατολίσθηση και ο δρόμος έκλεισε. Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή για άμεσες παρεμβάσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!