Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
7 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Usay]: Τι είπε ο Πρωθυπουργός από την Θεσσαλονίκη για τις «Κασσάνδρες»
[Usay]: Τι είπε ο Πρωθυπουργός από την Θεσσαλονίκη για τις «Κασσάνδρες»

[Usay]: Τι είπε ο Πρωθυπουργός από την Θεσσαλονίκη για τις «Κασσάνδρες»

“Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν”, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο 3ο Thessaloniki Summit και αναφερόμενος στα θετικά νέα από το Eurogroup. Σημείωσε ότι οι συντάξεις δε θα περικοπούν και ότι ο εφετινός προϋπολογισμός θα περιλαμβάνει μέτρα ελάφρυνσης των αδύναμων, αλλά και μέτρα υπέρ της μεσαίας τάξης και επιχειρηματικότητας. Έκλεισε έτσι το μάτι και στο ακροατήριο της ΝΔ, ενώ υπερασπίστηκε τη συμφωνία των Πρεσπών για άλλη μία φορά, εστιάζοντας ιδιαίτερα στις οικονομικές θετικές συνέπειες της.

“Η χώρα για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια βρίσκεται εκτός μνημονίων. Πετύχαμε παράλληλα μια συμφωνία για το χρέος που μας ανοίγει ένα καθαρό διάδρομο δεκαπενταετίας. Για πρώτη φορά έχουμε μια ρύθμιση για το χρέος που το καθιστά βιώσιμο και διαχειρίσμο. Το σημαντικότερο, με την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος, σε αντίθεση με τα δυο προηγούμενα, βρίσκονται πλέον στα χέρια μας τα εργαλεία οικονομικής πολιτικής.

Και αυτό θα αποτυπωθεί για πρώτη φορά στο φετινό προϋπολογισμό.

Όπου όχι μόνο δε θα περιλαμβάνει μέτρα λιτότητας αλλά μέτρα σημαντικών και αναγκαίων ελαφρύνσεων που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στη πραγματική οικονομία. Μέτρα όχι μόνο για αδύναμους αλλά και για τη μεσαία τάξη και την επιχειρηματικότητα”, ανέφερε ειδικότερα.

“Όπως θα έχετε ήδη πληροφορηθεί τα νέα από τις Βρυξέλλες είναι ιδιαίτερα θετικά.

Συνεπώς φοβάμαι ότι για μια ακόμη φορά θα διαψευστούν όσοι είχαν επενδύσει στη καταστροφή και προεξοφλούσαν περικοπή των συντάξεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!