Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Usay]: Τι είπε ο Κοτζιάς για την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή
[Usay]: Τι είπε ο Κοτζιάς για την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή

[Usay]: Τι είπε ο Κοτζιάς για την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή

Τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την υπερψήφιση της συμφωνίας στο Σκοπιανό έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ρίχνοντας τον πήχη για την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όπως έδειξε σε συνέντευξή του στη γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά, ο Νίκος Κοτζιάς απάντησε ξεκάθαρα: «Επιδιώκουμε μεν για πολιτικούς λόγους μία πλειοψηφία μεγαλύτερη των 150 ψήφων, όμως τυπικά από νομικής απόψεως δεν δεσμευόμαστε από αυτήν».

Συγκεκριμένα, αναπτύσσοντας το σκεπτικό του, ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «δεν αναφέρεται πουθενά στο Σύνταγμα ή στους άγραφους κανόνες της Δημοκρατίας ότι χρειαζόμαστε μια τέτοια πλειοψηφία. Μετράει η πλειοψηφία των βουλευτών του κοινοβουλίου και μια τέτοια πλειοψηφία για τη συμφωνία θα υπάρξει. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 βουλευτές, χρειάζεται επομένως μόνον έξι επιπλέον ψήφους για να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία. Επιπλέον, σε μια ψηφοφορία στο κοινοβούλιο είναι πιθανόν περισσότερα του ενός κόμματα να μη συμμετάσχουν. Γι’ αυτό και η (αναγκαία) πλειοψηφία εκείνη την ημέρα ίσως να είναι μικρότερη από 130 ψήφους».
Τόνισε ωστόσο την πεποίθησή του πως η κυβέρνηση θα διασφαλίσει την πλειοψηφία των 150: «Επιδιώκουμε μεν για πολιτικούς λόγους μία πλειοψηφία μεγαλύτερη των 150 ψήφων, όμως τυπικά από νομικής απόψεως δεν δεσμευόμαστε από αυτήν. Με άλλα λόγια: Η συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία θα περάσει σε κάθε περίπτωση από το κοινοβούλιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!