Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 15 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Usay]: Τα γραφεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών επισκέφθηκε Κώστας Μπακογιάννης
[Usay]: Τα γραφεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών επισκέφθηκε Κώστας Μπακογιάννης

[Usay]: Τα γραφεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών επισκέφθηκε Κώστας Μπακογιάννης

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους τα Άτομα με Αναπηρία συζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννηςκατά την επίσκεψή του σήμερα στα γραφεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών. Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται κυρίως με τις ράμπες των πεζοδρομίων, καθώς είναι ενδεικτικό ότι στην Αθήνα από τα 24.000 πεζοδρόμια, μόνο τα 8.000 έχουν υποτυπώδεις ράμπες, πολλές από τις οποίες βρίσκονται σε κακή κατάσταση.
Όπως είπε ο κ. Μπακογιάννης, στόχος είναι να αυξηθεί ο αριθμός των πεζοδρομίων που διαθέτουν ράμπες και αυτές να είναι απολύτως λειτουργικές και χωρίς εμπόδια από τραπεζοκαθίσματα ή άλλες παρεμβάσεις οι οποίες δυσκολεύουν την διέλευση ή την καθιστούν αδύνατη.
Στο σχεδιασμό του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» είναι εκτός από τις διαπλατύνσεις και η χάραξη ολοκληρωμένων διαδρομών για πρόσβαση στην πόλη των Ατόμων με Αναπηρίες. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε σημεία άμεσου ενδιαφέροντος, όπως είναι τα νοσοκομεία και άλλες δομές που θεωρούνται βασικής προτεραιότητας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης, στόχος είναι ακόμη η αξιοποίηση της τεχνολογίας προς όφελος των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα. Δηλαδή η ψηφιακή αποτύπωση των διαδρομών με χάρτες και χρονομέτρηση αποστάσεων.
Παράλληλα, με μηχανισμούς ειδοποίησης στα σημεία όπου εμποδίζεται η μετακίνηση και η πρόσβαση, θα μπορεί να υπάρχει άμεση παρέμβαση της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!