Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
4 °C 10 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Usay]: Φυλακή και πρόστιμο στον πρώην γενικό πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη
[Usay]: Φυλακή και πρόστιμο στον πρώην γενικό πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη

[Usay]: Φυλακή και πρόστιμο στον πρώην γενικό πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη

Ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση επιβλήθηκε στον πρώην πρόξενο της χώρας μας στην Κωνσταντινούπολη. Πρόκειται για τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση της Δικαιοσύνης για την πρωτοφανούς έκτασης υπόθεση παράνομης χορήγησης θεωρήσεων εισόδου στη χώρα μας από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη κυρίως κατά το χρονικό διάστημα 2011 έως 2014. Η υπόθεση ήρθε στο φως μόλις το 2015, όταν εστάλη κατ’ εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Ειδικότερα την επίμαχη περίοδο 2011 έως 2014, εν μέσω πλήθους καταγγελιών, δημοσιευμάτων του τουρκικού Τύπου περί ύπαρξης κυκλώματος αλλά και ενεργειών διερεύνησης της υπόθεσης από την Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, ο τότε Γενικός Πρόξενος συνέχιζε ανενόχλητος την εκεί “πλούσια” δραστηριότητά του, ενώ οι εδώ Προϊστάμενοί του παρατηρούσαν αδιατάρακτοι τον “άριστο”, σύμφωνα με τα φύλλα αξιολόγησής του, διπλωματικό υπάλληλο.

Το στήσιμο της “μπίζνας” ήταν πρωτότυπο και απλό, όπως αναφέρεται στα πορίσματα, χωρίς όμως να λείπει το στοιχείο της αυστηρής τήρησης “ομερτά” καθώς και ο αναγκαίος χρηματισμός υπαλλήλων του Προξενείου που άκουγαν, έβλεπαν και δεν μιλούσαν, σύμφωνα με τις καταθέσεις.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα πορίσματα και τις καταθέσεις το επίμαχο διάστημα:

Ο Γενικός Πρόξενος κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Κωνσταντινούπολη, εκτός της προβλεπόμενης νόμιμης διαδικασίας, χορηγούσε ο ίδιος χιλιάδες θεωρήσεις (200 περίπου ανά μήνα), οι οποίες προέρχονταν από δήθεν “φορείς”, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, μεταφέρονταν μαζικά στο Προξενείο σε τσάντες ή βαλίτσες και κατηγοριοποιούνταν με την ένδειξη «κ. Γενικός».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!