Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Usay]: Έλληνας Ολυμπιονίκης συμμετέχει στην καμπάνια του Ποταμιού…
[Usay]: Έλληνας Ολυμπιονίκης συμμετέχει στην καμπάνια του Ποταμιού…

[Usay]: Έλληνας Ολυμπιονίκης συμμετέχει στην καμπάνια του Ποταμιού…

Στην «καμπάνια» του Ποταμιού, η οποία φέρει την ονομασία «Θέλω», συμμετέχει ο Έλληνας πρωταθλητής των κρίκων, Δημοσθένης Ταμπάκος.
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας στέλνει το δικό του μήνυμα, μέσω της «καμπάνιας» του κόμματος του κ. Θεοδωράκη, το οποίο φυσικά συσχετίζεται με τον αθλητισμό.
«Θέλω όλα τα παιδιά να περάσουν από το σχολείο του αθλητισμού» αναφέρει η λεζάντα της φωτογραφίας, η οποία μάλιστα, συνοδεύεται από το εξής κείμενο:
«Ένα παιδί, ξεκινάει να παίζει πολύ καιρό πριν μάθει να μιλάει. Το παιχνίδι είναι στη φύση του παιδιού. Έτσι τα παιδιά μαθαίνουν να βασίζονται στους φίλους τους, να εξασκούν τις δεξιότητες τους και να αναπτύσσουν μηχανισμούς για να αντιμετωπίσουν μικρές και μεγάλες δυσκολίες.»
Το «σχολείο» του αθλητισμού, λέει ο ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος «είναι ουσιώδες για όλα τα παιδιά καθώς διδάσκει μέσα από το παιχνίδι». Και εξηγεί: «Ο αθλητισμός για τα παιδιά μπορεί να είναι ένα παιχνίδι που ανυψώνεται πέρα από τη νίκη και την ήττα, υπερβαίνει τη σοβαρότητα, είναι γεμάτο με χαμόγελα, με ευχαρίστηση και εσωτερική ικανοποίηση. Ένα παιχνίδι που μπορεί ενισχύει το συναίσθημα της χαράς, της διασκέδασης, της πειθαρχίας, της συνεργασίας και της ενότητας και να συντελείται η ενίσχυση των κινήτρων αυτοέκφρασης καθώς και των κινήτρων αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης των παιδιών».
Σύμφωνα με διεθνείς επιστημονικές έρευνες, η έλλειψη παιχνιδιού και αθλητικών δραστηριοτήτων συνδέεται με ανεπιθύμητες συμπεριφορές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!