Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Usay]: Έκθεση με έργα Γάλλων και Ελλήνων εικαστικών εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
[Usay]: Έκθεση με έργα Γάλλων και Ελλήνων εικαστικών εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

[Usay]: Έκθεση με έργα Γάλλων και Ελλήνων εικαστικών εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στον «κοινό στόχο της Ευρώπης μας – της Ευρώπης του πνεύματος και των ιδεών» όπως χαρακτηριστικά τόνισε μιλώντας στα γαλλικά , αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, εγκαινιάζοντας απόψε στη Θεσσαλονίκη την διπλή έκθεση με τίτλο “Ο Ντελακρουά σκηνοθετεί το ΄21 και ο Φιλιποτό δημιουργεί το Πανόραμα της Πολιορκίας του Παρισιού” στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

«Αυτή η διπλή έκθεση σφραγίζει πολλούς αιώνες ελληνογαλλικής φιλίας. Πέρυσι γευτήκαμε τους καρπούς αυτής της φιλίας γιατί χάρη στην αποφασιστική υποστήριξη της Γαλλίας, η Ελλάδα ακολουθεί το δρόμο της στην Ευρώπη. Φιλία που να είστε σίγουροι ότι έχει μεγάλο μέλλον και οδηγεί προς έναν κοινό στόχο, προς την Ευρώπη μας, την Ευρώπη του πνεύματος και των ιδεών» τόνισε ο κ.Παυλόπουλος μιλώντας στα γαλλικά και τιμώντας έτσι τους γαλλόφωνους προσκεκλημένους αλλά και συν-διοργανωτές της έκθεσης που τελεί υπό την αιγίδα της ελληνικής και της γαλλικής Προεδρίας της Δημοκρατίας.

«Διακόσια χρόνια Ελληνογαλλικής φιλίας αποκαλύπτονται μέσ’ από δύο παράλληλες εκθέσεις, «Ντελακρουά» και «Φιλιποτό», οι οποίες πραγματοποιούνται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!