Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Usay]: Εκδικάστηκε στο πρωτοδικείο η αίτηση διάσωσης της Μαρινόπουλος
[Usay]: Εκδικάστηκε στο πρωτοδικείο η αίτηση διάσωσης της Μαρινόπουλος

[Usay]: Εκδικάστηκε στο πρωτοδικείο η αίτηση διάσωσης της Μαρινόπουλος

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο πολυμελές Πρωτοδικείο η ακροαματική διαδικασία για την υπαγωγή της Μαρινόπουλος στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα.

Υπέρ του σχεδίου εξυγίανσης τάχθηκαν με πρόσθετες παρεμβάσεις τους περισσότεροι από 30 πιστωτές, μεταξύ των οποίων και το σύνολο των τραπεζών με το συνολικό ποσοστό όσων τάχθηκαν υπέρ να υπερβαίνει το 70%, ενώ για μια ακόμα φορά «κατά» τάχθηκε το ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Σύμφωνα με τη νομική εκπρόσωπο του Δημοσίου, αν το σχέδιο γίνει αποδεκτό, θα πρέπει να υπάρξουν τροποποιητικές παρεμβάσεις στα σκέλη που αφορούν στις ευθύνες των εγγυητών (οικογένεια Μαρινόπουλου). Μεταξύ των ευθυνών αυτών περιλαμβάνονται οι ευθύνες για αδικοπραξία (ακάλυπτες επιταγές), ευθύνη για παρακρατηθέντες φόρους (ΦΠΑ) κ.ο.κ.

Το κλείσιμο του φακέλου θα γίνει την επόμενη Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, οπότε και μετρά η ημερομηνία για την έκδοση της απόφασης.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί περίπου τα Χριστούγεννα.

Αίσθηση προκάλεσε σήμερα η προσφυγή και η συζήτηση της Αρβανιτίδης, η οποία ζήτησε τη λύση της Μαρινόπουλος για τη μη δημοσίευση ισολογισμών επί τρία χρόνια. Η προσφυγή συζητήθηκε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!