Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Usay]: ΕΚΑΒ: Μεταφέρουν ασθενείς με ασθενοφόρα – καρμανιόλες…
[Usay]: ΕΚΑΒ: Μεταφέρουν ασθενείς με ασθενοφόρα – καρμανιόλες…

[Usay]: ΕΚΑΒ: Μεταφέρουν ασθενείς με ασθενοφόρα – καρμανιόλες…

Σοβαρές καταγγελίες προς τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, την οποία κατηγορεί μαζί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι «δεν ξέρουν να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρα».

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι ο στόλος του ΕΚΑΒ είναι σε φθίνουσα αριθμητική πορεία, εξαιτίας συνεχών βλαβών των οχημάτων. Οπως επισημαίνετει σε σχετική ανακοίνωση, οι Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Ελλάδας, όπου κατοικεί το 70% του πληθυσμού της χώρας και είναι ανεπτυγμένο το 70% των υπηρεσιών και του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΚΑΒ, δεν προμηθεύτηκαν νέα ασθενοφόρα.

Ειδική αναφορά γίνεται στο κέντρο υγείας Νευροκοπίου, όπου υπάρχουν τρία ασθενοφόρα, τα δύο εξ αυτών καινούρια, αγορασμένα από την Υγειονομική Περιφέρεια. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι τρεις διαθέσιμοι οδηγοί του κέντρου υγείας κινούν ένα παλαιότερο, σε καλή κατάσταση ασθενοφόρο και τα δύο καινούργια είναι κλειδωμένα σε ένα προσωρινό γκαράζ, αντί να διατεθούν εέστω προσωρινά σε άλλη Περιφέρεια που «έχει μεγάλη ανάγκη και πεθαίνουν οι άνθρωποι».

Ενδεικτικά η Ομοσπονδία καταγγέλλει:

  • είναι ψέμματα ότι στην Αττική είναι σε κίνηση καθημερινά πάνω από 63 ασθενοφόρα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!