Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Usay]: Έγινε το πρώτο βήμα για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων
[Usay]: Έγινε το πρώτο βήμα για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων

[Usay]: Έγινε το πρώτο βήμα για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων

«Σήμερα έβαλα την υπογραφή μου σε μια σημαντική τροπολογία που κατατίθεται στη Βουλή. Η κυβέρνηση ξεκινά τις διαδικασίες για την ψήφο στην αλλοδαπή. Για την ψήφο των εκτός επικρατείας Ελλήνων πολιτών, όπως με ακρίβεια και ουσιαστικά, το διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, στη συνάντησή του με την ΠαΔΕΕ, στην οποία ήμουνα παρών», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ.

Σε αυτή τη συνάντηση ο κ. Κουίκ ανακοίνωσε ότι τους αμέσως επόμενους μήνες έρχεται και το νομοσχέδιο για το νέο Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού. «Με αυτοοργάνωση και αυτοχρηματοδότηση» υπογράμμισε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εξάλλου, το θέμα της διευκόλυνσης των ευρισκόμενων στο εξωτερικό Ελλήνων εκλογέων στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του κ. Πουλάκη με το διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ), παρουσία και του κ. Κουίκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, την οποία παραθέτει στη δήλωσή του ο κ. Κουίκ, ο κ. Πουλάκης επισήμανε ότι η σημερινή κυβέρνηση, παρά την πλειάδα των άμεσων πιεστικών προβλημάτων τα οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει, επέλεξε να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα της ψήφου των εκτός επικράτειας Ελλήνων πολιτών, έχοντας τη βούληση να καταλήξει στη βέλτιστη, νομικά, τεχνικά και δημοκρατικά πρόταση, η οποία θα καταφέρει να συγκεντρώσει και την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Βουλή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!