Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 2 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Usay]: Έχετε πυρετό; Πότε πρέπει να πάτε στο γιατρό;
[Usay]: Έχετε πυρετό; Πότε πρέπει να πάτε στο γιατρό;

[Usay]: Έχετε πυρετό; Πότε πρέπει να πάτε στο γιατρό;

Ο πυρετός είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να προκληθεί από διάφορες ιατρικές καταστάσεις και για το λόγο αυτό θεωρείται και ως «μηχανισμός άμυνας» του οργανισμού απέναντι στους εισβολείς.

Ο πυρετός διαπιστώνεται όταν η θερμοκρασία του σώματος φτάνει ή ξεπερνά τους 37,7 βαθμούς Κελσίου, ενώ ανησυχητικός θεωρείται ο πυρετός που ξεπερνά τους 38,8 βαθμούς Κελσίου, ιδιαίτερα για τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως καρδιακά ή αναπνευστικά.

Πότε ένας ενήλικας με πυρετό πρέπει να δει ένα γιατρό

Τις περισσότερες φορές, οι ενήλικες δεν δίνουν μεγάλη σημασία στον πυρετό, ειδικά αν ο πυρετός είναι χαμηλός. Όμως σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες της Mayo Clinic, ο πυρετός έχει πολλές πιθανές αιτίες. Συνηθέστερα, ο πυρετός είναι μέρος μιας ιογενούς λοίμωξης που θα υποχωρήσει από μόνη της. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια συμπτώματα τα οποία θα πρέπει να κινητοποιήσουν τους πάσχοντες να αναζητήσουν ιατρική φροντίδα όπως:

Αν η θερμοκρασία είναι 39,4° C ή μεγαλύτερηΑν ο πυρετός διαρκεί περισσότερο από επτά ημέρεςΑν τα συμπτώματα χειροτερεύουν

Καλέστε το γιατρό πηγαίνετε στα Επείγοντα ενός νοσοκομείου αμέσως εάν οποιαδήποτε από τα ακόλουθα συμπτώματα συνδυάζονται με πυρετό:

Σύγχυση ή υπερβολική υπνηλία, Σοβαρή κεφαλαλγία (πονοκέφαλος), Πονόλαιμος, ειδικά με δυσκολία στην κατάποση ή αν στον ασθενή του τρέχουν τα σάλια από το στόμα, Εξάνθημα, Πόνος στο στήθος, Δυσκολία στην αναπνοή, Επαναλαμβανόμενοι εμετοί, Κοιλιακό άλγος, Αίμα στα κόπρανα, Πόνος κατά την ούρηση, Πρήξιμο στα πόδια

Η αντιμετώπιση του πυρετού γίνεται με τη χρήση αντιπυρετικών φαρμάκων, ενώ καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση της ασπιρίνης και των ΜΣΑΦ λόγω των ανεπιθύμητων ενεργειών τους ιδίως από το γαστρεντερικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!