Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Usay]: Δημοσκόπηση: Τι πιστεύουν οι Έλληνες για Σκοπιανό και ελληνοτουρκικά
[Usay]: Δημοσκόπηση: Τι πιστεύουν οι Έλληνες για Σκοπιανό και ελληνοτουρκικά

[Usay]: Δημοσκόπηση: Τι πιστεύουν οι Έλληνες για Σκοπιανό και ελληνοτουρκικά

Ενδιαφέροντα στοιχεία αποτυπώνουν τα στοιχεία δημοσκόπησης της Palmos Analysis, τόσο για το Σκοπιανό, όσο και για τα ελληνοτουρκικά.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό το Tvxs.gr., αναφορικά με το Σκοπιανό, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών τάσσεται υπέρ μιας κοινά αποδεκτής λύσης του ονόματος, που να έχει ισχύ έναντι όλων.

Μάλιστα 6 στους 10 δηλώνουν πως θα πρέπει να γίνει αποδεκτή μια ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».

Ειδικότερα, στη διαπραγμάτευση για το θέμα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), η έρευνα καταγράφει την συμφωνία μίας συντριπτικής πλειοψηφίας, της τάξης του 71% με την επιδίωξη μιας κοινά αποδεκτής λύσης ονόματος που να ισχύει έναντι όλων.

Η στάση αυτή καταγράφεται τόσο μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (80%) όσο και μεταξύ αυτών της ΝΔ (68%), ενώ μόλις το 14% των πολιτών δηλώνει πως επιθυμεί να συνεχιστεί το σημερινό καθεστώς της διπλής ονομασίας.

Παράλληλα, το 57% συμφωνεί με μια λύση που θα περιλαμβάνει σύνθετη ονομασία και θα ισχύει έναντι όλων, σλαβόφωνη και αμετάφραστη, συνοδευόμενη από αλλαγή του Συντάγματος της πΓΔΜ για τα ζητήματα του αλυτρωτισμού, όπως φαίνεται να είναι η βασική επιδίωξη της ελληνικής πλευράς.

Κι εδώ παρατηρείται «διακομματική» συμφωνία σε επίπεδο ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ (61% και 62% αντίστοιχα), αν και στους ψηφοφόρους της ΝΔ εμφανίζεται μεγαλύτερο ποσοστό διαφωνίας (25% έναντι 18% μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ) αλλά πάντως μειοψηφικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!