Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Usay]: Δίκη Siemens: Στο ΠΑΣΟΚ κατέληξαν τα λεφτά που πήρε ο Τσουκάτος
[Usay]: Δίκη Siemens: Στο ΠΑΣΟΚ κατέληξαν τα λεφτά που πήρε ο Τσουκάτος

[Usay]: Δίκη Siemens: Στο ΠΑΣΟΚ κατέληξαν τα λεφτά που πήρε ο Τσουκάτος

Δέκα χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης του ενός εκατομυρίου γερμανικών μάρκων ο πρώην υπεύθυνος οικονομικών του κινήματος, Σπύρος Αυγερινός, κατέθεσε σήμερα στη δίκη της Siemens οτι τα χρήματα μπήκαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ.
Ο μάρτυρας σχεδόν δέκα χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης του 1 εκατομμυρίου μάρκων που πήρε ο κατηγορούμενος Θεόδωρος Τσουκάτος, επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του ίδιου του κατηγορούμενου, που μέχρι πρότινος δεν επιβεβαίωνε το κόμμα, ότι δηλαδή το ποσό εισήλθε στο ΠΑΣΟΚ.
Παρά το γεγονός ότι ο κ. Αυγερινός στο παρελθόν είχε υποστηρίξει ότι δεν γνωρίζει για το εάν τα χρήματα μπήκαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ, σήμερα, έκανε στροφή 180 μοιρών και άλλαξε εντελώς την κατάθεση του. Βέβαια και σήμερα τόνισε ότι τότε δεν γνώριζε ότι τα χρήματα προέρχονταν από την γερμανική εταιρία. Επεσήμανε δε, μετά από πολλές ερωτήσεις από την Έδρα ότι τώρα θεωρεί πως το ποσό αυτό ήταν χορηγία και δεν σχετίζεται με την υπόθεση της ανάθεσης στην Siemens του έργου της ψηφιακοποίησης των κέντρων του ΟΤΕ , δηλαδή με την περίφημη σύμβαση “8002”.

«Ο Θόδωρος Τσουκάτος είχε φέρει περίπου 150 εκατομμύρια δραχμές στο κόμμα τον Φεβρουάριο του 1999 αλλά τότε δεν ήξερα ότι ήταν από την Siemens. Ήμουν μπροστά όταν είχε φέρει μέρος των χρημάτων και πήρε κουπόνια τα οποία καταστράφηκαν σε μεταγενέστερο χρόνο» κατέθεσε ο μάρτυρας περιγράφοντας παράλληλα πως οι δεσμίδες κουπονιών ήταν μία συνήθης πρακτική να φτάνουν στα ταμεία του κόμματος χρήματα με αυτό τον τρόπο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!