Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Usay]: Σε διαδικασίες αξιολόγησης το προσωπικό της Βουλής
[Usay]: Σε διαδικασίες αξιολόγησης το προσωπικό της Βουλής

[Usay]: Σε διαδικασίες αξιολόγησης το προσωπικό της Βουλής

Σε άμεση εφαρμογή αναμένεται να μπει η εφαρμογή του κανονισμού της Βουλής, σχετικά με την αξιολόγηση του προσωπικού της. Η σχετική απόφαση του προέδρου της Βουλής υπογράφθηκε στις 22 Νοεμβρίου και προβλέπει σειρά μέτρων τόσο για την αξιολόγηση των υπηρεσιών όσο και την επιμόρφωση του προσωπικού καθώς και την βαθμολογησή του.

Οι διαδικασίες – με βάση το αυτοδιοίκητο της Βουλής- είναι εσωτερικές και πραγματοποιούνται από τους προϊσταμένους των επιμέρους τμημάτων. Ουσιαστικά η διαδικασία αφορά τις αξιολογήσεις από την διοικητική ιεραρχία της οποίας τα αποτελέσματα θα είναι συγκεντρωτικά και θα περιέχουν την βαθμολόγηση των υπαλλήλων με κριτήρια την αποτελεσματικότητα και τα προσόντα τους. Επίσης περιλαμβάνεται η διαδικασία της συμβουλευτικής συνέντευξης. Ιδιαίτερα σημαντική όμως και η πτυχή του κοινωνικού ελέγχου

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στην απόφαση του προέδρου της Βουλής,

«Ο κοινωνικός έλεγχος αποσκοπεί στη βελτίωση της λειτουργίας και της ποιότητας των υπηρεσιών (του παραγόμενου έργου) της Βουλής. Ο κοινωνικός έλεγχος επιτυγχάνεται μέσω του εντοπισμού προβλημάτων μη εύρυθμης λειτουργίας, λαμβάνοντας υπόψη αφενός τη γνώμη των πολιτών για την ποιότητα των Υπηρεσιών της Βουλής, αφετέρου προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία τους.

Για τον σκοπό αυτό καθιερώνεται διαδικασία Ακρόασης Κοινωνικών Φορέων και Πολιτών, με σκοπό την καταγραφή και άμεση απάντηση στα προβλήματα εύρυθμης λειτουργίας που εντοπίζουν οι πολίτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!