Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Usay]: Δεν θα γίνει το εννιαώροφο κτίριο μπροστά στην Ακρόπολη – Ανακάλεσε την άδεια το ΚΑΣ
[Usay]: Δεν θα γίνει το εννιαώροφο κτίριο μπροστά στην Ακρόπολη – Ανακάλεσε την άδεια το ΚΑΣ

[Usay]: Δεν θα γίνει το εννιαώροφο κτίριο μπροστά στην Ακρόπολη – Ανακάλεσε την άδεια το ΚΑΣ

Ανακάλεσε ομόφωνα την έγκριση που είχε δώσει για την ανέγερση εννιαώροφου κτιρίου κοντά στην Ακρόπολη, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, έπειτα από τον σάλο που δημιουργήθηκε από τις κινητοποιήσεις των κατοίκων. Την απόφαση υπέρ της ανέγερσης του κτιρίου, στη συμβολή των οδών Μισαραλιώτου και Τσάμη Καρατάση, στο Κουκάκι, είχε πάρει το ΚΑΣ, στις 25 Σεπτεμβρίου του 2018.

Η νέα γνωμοδότηση πάρθηκε μετά την αυτοψία της ολομέλειας του ΚΑΣ, που διενεργήθηκε στις 4 Μαρτίου στο οικόπεδο, κατά την οποία, σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (ΔΙΠΚΑ), διαπιστώθηκε ότι το κτίριο (ύψους περίπου 32 μ.), θα προκαλέσει, μεταξύ άλλων, οπτική βλάβη στο μνημείο της Ακρόπολης, ενώ δεν θα «δένει» αρμονικά στο ευρύτερο δομημένο περιβάλλον. Οπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, εκτός από ένα ακίνητο που κτίστηκε το 1989 επί της οδού Τ. Καρατάση, το εν λόγω εννιαώροφο κτίριο θα έχει το μεγαλύτερο ύψος σε σχέση με τις όμορες οικοδομές.

«Θεωρούμε ότι συντρέχει λόγος δημοσίου συμφέροντος, δηλαδή προστασίας του πολιτισμικού αγαθού της Ακρόπολης και προτείνουμε να γίνει αποδεκτή η αίτηση θεραπείας», είπε στα μέλη του ΚΑΣ κατά την εισήγησή της η διευθύντρια της ΔΙΠΚΑ. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα ανακινήθηκε μετά από τη δημοσιότητα που πήραν οι κινητοποιήσεις κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την ανέγερση υψηλών κτιρίων γύρω από τον ιερό βράχο, τα οποία κλείνουν την οπτική πρόσβαση στην Ακρόπολη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!