Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Usay]: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια 2 – 4 Δεκεμβρίου
[Usay]: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια 2 – 4 Δεκεμβρίου

[Usay]: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια 2 – 4 Δεκεμβρίου

Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται οι ναυτεργάτες από τις 06:00 της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου έως τις 6.00 το πρωί της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου, όπως αποφασίστηκε σε σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, κατά της σχεδιαζόμενης αύξηση της φορολογίας που συζητείται αυτές τις μέρες μεταξύ κυβέρνησης – δανειστών.

“Οι Έλληνες ναυτικοί, αντί να έχουν μηδενική φορολόγηση, λόγω της ιδιομορφίας και των ιδιαίτερα σκληρών και ανθυγιεινών συνθηκών του επαγγέλματος και της ανεκτίμητης προσφοράς τους στην εθνική οικονομία, έχουν ήδη υποστεί μέχρι σήμερα εξοντωτική αύξηση της φορολογίας του εισοδήματός τους” αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΠΝΟ.

Στην ανακοίνωση προστίθεται επίσης ότι “υπάρχει ήδη προσχέδιο στο οποίο προτείνεται η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος που τους διέπει και η φορολόγηση των ναυτικών να γίνεται εφεξής σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4387/2016 δηλ. να φορολογείται το εισόδημά τους μέχρι και ποσοστό 45% στο οποίο ποσοστό αν προστεθεί και η ήδη καταβαλλόμενη ειδική εισφορά αλληλεγγύης που αγγίζει το ποσοστό 10%, τότε, όπως εύκολα γίνεται κατανοητό, ο κλάδος των ναυτεργατών οδηγείται στην πλήρη εξαφάνιση του, αφού το μισό και πλέον του εισοδήματός του θα εισπράττεται προκαταβολικά από το κράτος”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!