Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Usay]: «Χάθηκε στη μετάφραση» το ΑΠΕ – ΜΠΕ και παρολίγον να γίνει διπλωματικό επεισόδιο
[Usay]: «Χάθηκε στη μετάφραση» το ΑΠΕ – ΜΠΕ και παρολίγον να γίνει διπλωματικό επεισόδιο

[Usay]: «Χάθηκε στη μετάφραση» το ΑΠΕ – ΜΠΕ και παρολίγον να γίνει διπλωματικό επεισόδιο

Σε λάθος του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου οφείλεται η απόδοση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, της αναφοράς περί συνόρων του Οθωμανικού Κράτους, όπου ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να ζητά δημοψήφισμα για το νομικό καθεστώς στη Δυτική Θράκη, το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και πολιτικών όλων των πολιτικών κομμάτων.

Αρχικά με τηλεγράφημά του το ΑΠΕ ΜΠΕ μετέφερε την είδηση πως ο κ. Ερντογάν υποστήριξε πως “ορισμένοι ιστορικοί θεωρούν πως τα σύνορα του εθνικού συμβολαίου περιλαμβάνουν επίσης την Κύπρο, το Χαλέπι, τη Μουσούλη, το Αρμπίλ, το Κιρκούκ, το Μπατούμ, τη Θεσσαλονίκη, το Κίρτζαλι, τη Βάρνα και τα νησιά του Αιγαίου”.

Σύμφωνα πάντα με το αρχικό τηλεγράφημα ο κ. Ερντογάν φέρεται να ζήτησε και δημοψήφισμα για το νομικό καθεστώς της Δυτικής Θράκης, αξιώσεις προκλητικότατες, οι οποίες όπως αποδείχθηκε μετά από ώρες ουδέποτε είχαν ειπωθεί.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ ΜΠΕ με νέο του τηλεγράφημα στις 18:24 ενημέρωνε πως υπάρχει διόρθωση στο αρχικό τηλεγράφημα όπου με έκπληξη διαπιστώνει κανείς πως ο Τούρκος πρόεδρος, Ερντογάν δεν είχε πει τίποτα ούτε για τη Θεσσαλονίκη, τα νησιά του Αιγαίου και ούτε είχε κάνει λόγο για δημοψήφισμα στη Δυτική Θράκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!