Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Usay]: Αύριο η Διάσκεψη των Προέδρων για το ΕΣΡ – Στα «μαχαίρια» Μαξίμου – ΝΔ
[Usay]: Αύριο η Διάσκεψη των Προέδρων για το ΕΣΡ – Στα «μαχαίρια» Μαξίμου – ΝΔ

[Usay]: Αύριο η Διάσκεψη των Προέδρων για το ΕΣΡ – Στα «μαχαίρια» Μαξίμου – ΝΔ

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προκειμένου να εγκρίνει ή να απορρίψει την πρόταση του Νίκου Βούτση για να συγκροτηθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης συγκάλεσε την Διάσκεψη για την Τετάρτη, στις 2 το μεσημέρι.

Με φόντο τις διεργασίες για συγκρότηση του ΕΣΡ, έχει ξεσπάσει άγρια κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται αποφασισμένη να μην συναινέσει στη συζήτηση, αν δεν αποσυρθεί ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, παρά τις διαφωνίες μεταξύ στελεχών που υπάρχουν στο εσωτερικό του κόμματος.

Την ίδια ώρα το Μαξίμου κάνει λόγο για εκβιαστική στάση της ΝΔ, τονίζοντας ότι με την τακτική αυτή, η αξιωματική αντιπολίτευση καταργεί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ενώ ο ισχυρισμός ότι ο νόμος 4339/2015 είναι αντισυνταγματικός προκαταλαμβάνει την επικείμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη θα συγκληθεί εκ νέου η Διάσκεψη των Προέδρων, στα πλαίσια της νέας προσπάθειας του προέδρου της Βουλής για να συγκροτηθεί το ΕΣΡ. Η νέα αυτή προσπάθεια δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς τη συναίνεση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έχει ξεκαθαρίσει ότι για να συναινέσει θα πρέπει να αποσυρθεί ο νόμος Παππά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!