Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
6 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Usay]: Αβραμόπουλος: Πρόοδος για την οικοδόμηση Ένωσης Ασφάλειας
[Usay]: Αβραμόπουλος: Πρόοδος για την οικοδόμηση Ένωσης Ασφάλειας

[Usay]: Αβραμόπουλος: Πρόοδος για την οικοδόμηση Ένωσης Ασφάλειας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σήμερα έκθεση σχετικά με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί για την οικοδόμηση πραγματικής και αποτελεσματικής Ένωσης Ασφάλειας μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου.

Διαπιστώνεται ικανοποιητική πρόοδος σχετικά με διάφορες πρωτοβουλίες στον τομέα της ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των προτάσεων για την αφαίρεση του διαδικτυακού τρομοκρατικού περιεχομένου και την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής. Ωστόσο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο «πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επίτευξη αποτελεσμάτων όσον αφορά όλες τις εκκρεμείς προτάσεις στον τομέα της ασφάλειας εν όψει των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Μάιο του 2019».

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε «Έχουμε ήδη σημειώσει σημαντική πρόοδο στις προσπάθειές μας να οικοδομήσουμε μια Ένωση Ασφάλειας. Διανύουμε πλέον το τελευταίο διάστημα της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου και πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να ολοκληρώσουμε το έργο που έχουμε ξεκινήσει. Οι πολίτες μας προσδοκούν από μας να οικοδομήσουμε μια Ευρώπη που προστατεύει .»

Στη σημερινή της έκθεση, η Επιτροπή εστιάζει σε τρεις βασικές πτυχές που είναι ζωτικής σημασίας για την ολοκλήρωση μιας πραγματικής και αποτελεσματικής Ένωσης Ασφάλειας, συγκεκριμένα: 1) ολοκλήρωση των νομοθετικών διαδικασιών σχετικά με ζητήματα προτεραιότητας στον τομέα της ασφάλειας, 2) επιβολή νέων νόμων για την ασφάλεια σε ολόκληρη την ΕΕ και 3) ανάπτυξη ανθεκτικότητας έναντι των εξελισσόμενων απειλών κατά της ασφάλειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!