Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Usay]: Αβραμόπουλος: Η Ευρώπη δεν πρέπει ποτέ να γίνει φρούριο
[Usay]: Αβραμόπουλος: Η Ευρώπη δεν πρέπει ποτέ να γίνει φρούριο

[Usay]: Αβραμόπουλος: Η Ευρώπη δεν πρέπει ποτέ να γίνει φρούριο

Συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα «Αugsburger Allgemeine» έδωσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον στόχο να περιοριστεί η παράτυπη μετανάστευση, έκανε λόγο για επιστροφή στο σύστημα των ανοικτών συνόρων, αλλά και για κίνδυνο να αποτύχει η Ευρώπη στον στόχο της, με αποτέλεσμα να υποστεί απομόνωση, εάν μετατραπεί σε… φρούριο.

Η συνέντευξη, όπως την αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων έχει εξής…

- Η διαμάχη για τη μετανάστευση απειλεί να διχάσει την Ε.Ε. Μήπως η καγκελάριος έκανε λάθος με την πολιτική των ανοικτών συνόρων το 2015;

«Αυτό είναι άδικο. Όλοι θυμόμαστε πόσoι πρόσφυγες κατευθύνονταν προς την Ευρώπη. Η καγκελάριος έκανε στη συγκεκριμένη περίπτωση ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε. Επέδειξε αλληλεγγύη, αντέδρασε σύμφωνα με τις ισχύουσες συνθήκες περί αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και της προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Επίσης πολλοί Γερμανοί πολίτες βοήθησαν τους νεοαφιχθέντες. Λόγω της πίεσης που ασκούν ευρωσκεπτικιστές και λαϊκιστές, απειλούμαστε από τον κίνδυνο της οπισθοδρόμησης όχι μόνο στο Μεταναστευτικό. Απειλείται συνολικά το ευρωπαϊκό εγχείρημα. Αυτό πρέπει να αποφευχθεί».

- Έχουν γίνει αρκετά από τότε για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα;

«Έχουμε συνάψει συμφωνίες με την Τουρκία για να φροντίσουμε τους πρόσφυγες στην περιοχή. Και αυτό λειτουργεί. Έχουμε δημιουργήσει μια κοινή ακτοφυλακή και συνοριοφυλακή. Και πιστέψτε με.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!