Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Usay]: Η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας στις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου για τα Ίμια
[Usay]: Η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας στις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου για τα Ίμια

[Usay]: Η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας στις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου για τα Ίμια

“Η κυριαρχία της Ελλάδας επί των νησιών της στο Αιγίο, συμπεριλαμβανομένων των Ίμίων, είναι αδιαμφισβήτητη και κατοχυρώνεται από το Διεθνές Δίκαιο”, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας, μετά τις προκλητικές νέες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου, ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος.

“Ανεύθυνες αναφορές περί του αντιθέτου είναι προκλητικές καθότι το νομικό καθεστώς το νησιών και των βραχονησίδων του Αιγαίου είναι σαφές και εχει ρητώς καθοριστεί από σειρά Διεθνών Συμφωνιών του προηγούμενου αιώνα.

Όποιος αγνοεί αυτή την διεθνή νομική πραγματικότητα δεν συμβάλλει στις εμπέδωση κανόνων καλής γειτονίας, αντίθετα τους υπονομεύει”.

Να θυμίσουμε ότι με άρθρο του στη Milliyet, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστηρίζει ότι τα Ίμια αποτελούν τουρκικό έδαφος.Με τίτλο «Δεν αποδεχόμαστε την de facto κατάσταση», ο Mevlut Cavusoglu, σημειώνει στο άρθρο του ότι οι συνθήκες της Λωζάνης και του Παρισιού περιέχουν λεπτομερείς διατάξεις σχετικά με τα ζητήματα κυριαρχίας και την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχτεί τη δημιουργία ενδεχόμενων de facto καταστάσεων από την Ελλάδα επί γεωγραφικών σχηματισμών με αμφισβητούμενο καθεστώς.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Τα βασικά διεθνή έγγραφα ως προς την κυριότητα των νησιών στο Αιγαίο είναι η Συνθήκη της Λωζάννης του 1923 και η Συνθήκη των Παρισίων του 1947.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!