Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 10 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Usay]: Άνοιξε τις φυλακές για το… καλό του ο πρίγκιπας Μπιν Σαλμάν
[Usay]: Άνοιξε τις φυλακές για το… καλό του ο πρίγκιπας Μπιν Σαλμάν

[Usay]: Άνοιξε τις φυλακές για το… καλό του ο πρίγκιπας Μπιν Σαλμάν

Έναν αδελφό του δισεκατομμυριούχου πρίγκιπα Αλ Ουάλιντ μπιν Ταλάλ, αποφυλάκισαν οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας έπειτα από σχεδόν έναν χρόνο κράτησης, εν μέσω διεθνούς πίεσης στο Ριάντ έπειτα από τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι και τις αιχμές προς τον πρίγκιπα της χώρας Μπιν Σαλμάν.

Η αμερικανική εφημερίδα The Wall Street Journal έγραψε ότι ο πρίγκιπας παρέμεινε φυλακισμένος για ένδεκα μήνες, διότι αποδοκίμασε τις εκκαθαρίσεις του Νοεμβρίου του 2017, όταν είχαν συλληφθεί ο αδελφός του, δεκάδες άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας και ανώτεροι αξιωματούχοι και είχαν φυλακιστεί στο πολυτελές ξενοδοχείο Ritz-Carlton του Ριάντ.

Όπως στην περίπτωση του πρίγκιπα Αλ Ουάλιντ μπιν Ταλάλ, οι αρχές κατόπιν κατέληξαν σε οικονομικές «διευθετήσεις» με τους περισσότερους από τους συλληφθέντες σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωσή τους.

Το Ριάντ έκανε λόγο για μια εκστρατεία καταπολέμησης της διαφθοράς, αλλά για τους επικριτές του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, επρόκειτο μάλλον για μια προσπάθεια από μέρους του να καθυποτάξει δυνητικούς αντιπάλους του και να εδραιώσει την εξουσία του.

Η απελευθέρωση του Χάλιντ μπιν Ταλάλ καταγράφεται την ώρα που το σουνιτικό βασίλειο έχει βρεθεί αντιμέτωπο με έντονη διεθνή πίεση εξαιτίας του φόνου του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, επικριτή ορισμένων αποφάσεων του πρίγκιπα διαδόχου, ο οποίος δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη τη 2α Οκτωβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!