Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Usay]: Ανοίγουν λογαριασμοί με απόφαση του Επικρατείας
[Usay]: Ανοίγουν λογαριασμοί με απόφαση του Επικρατείας

[Usay]: Ανοίγουν λογαριασμοί με απόφαση του Επικρατείας

To «πράσινο φως» για διευρυμένους φορολογικούς ελέγχους σε τραπεζικούς λογαριασμούς σε βάθος χρόνου και με το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο του Ν. 3888/10 άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το περιεχόμενό τους αντιστοιχεί στα δηλωθέντα εισοδήματα.

Σύμφωνα με το Έθνος, με αφορμή το «ξεσκόνισμα» που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια σε τραπεζικά στοιχεία και συναλλαγές, με γνώμονα τον εντοπισμό σημαντικών εμβασμάτων και προς το εξωτερικό, το ΣτΕ ανατρέπει απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και επιτρέπει την πλήρη διερεύνησή τους και για το παρελθόν.

Επί της ουσίας, σε περιπτώσεις κατά τις οποίες διαπιστώνεται ότι ένας τραπεζικός λογαριασμός, μέσω και της μεταφοράς εμβασμάτων, περιέχει αδήλωτα ποσά, τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα, τότε η σχετική χρηματική διαφορά μπορεί να θεωρηθεί ως προσαύξηση περιουσίας από άγνωστη πηγή ή αιτία, ανοίγοντας το δρόμο για τη βαριά φορολόγησή της και για το προγενέστερο του 2010 χρονικό διάστημνα.

Ο φορολογούμενος μπορεί να αμυνθεί προσκομίζοντας στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι διαφορές που προκύπτουν δικαιολογούνται και καλύπτονται – π.χ. από εισοδήματα του παρελθόντος – από αγοραπωλησίες ακινήτων ή άλλων αξιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!