Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Usay]: «Αναπόφευκτες οι περικοπές»: Τι είπε ο Χουλιαράκης στην επιτροπή απολογισμού της Βουλής
[Usay]: «Αναπόφευκτες οι περικοπές»: Τι είπε ο Χουλιαράκης στην επιτροπή απολογισμού της Βουλής

[Usay]: «Αναπόφευκτες οι περικοπές»: Τι είπε ο Χουλιαράκης στην επιτροπή απολογισμού της Βουλής

Στη παραδοχή πως ακόμα και για το 2015, η δημοσιονομική προσαρμογή ήταν αναπόφευκτη αλλά και ότι δεν υπάρχει άλλο πειστικό, συνεκτικό και αξιόπιστο αφήγημα εξόδου από τη κρίση, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Μιλώντας στην επιτροπή απολογισμού της Βουλής για το 2015, ο υπουργός έκανε αναλυτική αναφορά του τι συνάντησε η νεοεκλεγήσα τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε, ήδη στο προϋπολογισμό του 2015 προβλεπόταν πρωτογενές αποτέλεσμα ύψους 5,6 δισ. ευρώ ή αλλιώς 3% του ΑΕΠ.

Οι προβλέψεις για ανάπτυξη όμως κινούνταν στο 2,9% του ΑΕΠ γεγονός που σύμφωνα με τον κ. Χουλιαράκη οδηγούσε σε ένα δημοσιονομικό κενό της τάξης των 3,1 δισ. ευρώ. Εκεί η κυβέρνηση είχε την επιλογή είτε να μην ολοκληρώσει τον προϋπολογισμό (όπως και έκανε) είτε να πάρει νέα μέτρα ύψους 3,1 δισ. ευρώ.

«Αυτή θα πρέπει να είναι η βάση σύγκρισης για το τι έγινε το 2015. Δεν έχω αμφιβολία ότι το 2015 ήταν χρονιά υψηλής αβεβαιότητας με υψηλό κύκλο αβεβαιότητας και ρευστότητας που ξεκίνησε το Δεκέμβριο και σταμάτησε τον Αύγουστο. Δεν έχω καμία απολύτως διαφωνία να γίνει μια ψύχραιμη ειλικρινής συζήτηση για το Α’ εξάμηνο του 2015 όπως και για τις αδυναμίες των δύο πρώτων προγραμμάτων ώστε να επουλωθούν οι πληγές στη συλλογική συνείδηση και να επανέλθει η ηρεμία στη χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία για την ανάγκη συνέχισης της μεγάλης και δύσκολης δημοσιονομικής προσαρμογής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!