Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Usay]: Αμβρόσιος σε Τσίπρα: Εθνικό έγκλημα που συνέκρινες την Επανάσταση του 1821 με τον εμφύλιο στην Κούβα
[Usay]: Αμβρόσιος σε Τσίπρα: Εθνικό έγκλημα που συνέκρινες την Επανάσταση του 1821 με τον εμφύλιο στην Κούβα

[Usay]: Αμβρόσιος σε Τσίπρα: Εθνικό έγκλημα που συνέκρινες την Επανάσταση του 1821 με τον εμφύλιο στην Κούβα

Ανοιχτή επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την επικήδεια ομιλία του για τον Φιντέλ Κάστρο στην Κούβα απέστειλε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος χαρακτηρίζοντας «εθνικό έγκλημα» τη σύγκριση στην οποία προχώρησε μεταξύ της Επανάστασης του 1821 και της επανάστασης του 1959 στην Κούβα.

«Καθώς μετέδωσαν τα ΜΜΕ εκεί είπατε τα εξής βλάσφημα λόγια: «Ελευθερία ή θάνατος ήταν το σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης το 1821. Patria o muerte (Πατρίδα ή θάνατος), το σύνθημα της Κουβανικής Επανάστασης το 1959»!!! Δηλ. εξομειώσατε την Επανάσταση των για 400 τόσα χρόνια σκλάβων προγόνων μας Ελλήνων εναντίον των κατακτητών μας Τούρκων με την Επανάσταση του Κάστρο, που ήταν μια εσωτερική, κομμουνιστική, Επανάσταση μερικών Κουβανών κομμουνιστών με αρχηγό τους τον Φιντέλ Κάστρο εναντίον του Προέδρου της Χώρας Μπατίστα και των Κουβανών συμπατριωτών τους!», αναφέρει ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος που προηγουμένως δεν διστάζει να τονίσει ότι λανθασμένως τον προσφώνησε στην ορκωμοσία του «Γειά σου λεβέντη Πρωθυπουργέ κ. Τσίπρα».

Ο Μητροπολιτής στέκεται και στο ταξίδι του πρωθυπουργού και το κόστος του σχολιάζοντας τα εξής: «Δεν θα διαμαρτυρηθώ, όπως άλλοι πολύ σωστά τό έπραξαν, για το τόσο δαπανηρό, αληθινά πολυδάπανο καί μη αναγκαίο, αυτό ταξίδι του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στην Κούβα, για το οποίον εδαπανήθησαν χωρίς λόγο κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ΕΥΡΩ και μάλιστα σε μια περίοδο εσχάτης ένδειας του Ελληνικού Λαού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!