Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Usay]: Αλλεργίες το καλοκαίρι: Ποιοι κινδυνεύουν και τι πρέπει να κάνουν
[Usay]: Αλλεργίες το καλοκαίρι: Ποιοι κινδυνεύουν και τι πρέπει να κάνουν

[Usay]: Αλλεργίες το καλοκαίρι: Ποιοι κινδυνεύουν και τι πρέπει να κάνουν

Είναι γεγονός ότι οι αλλεργίες «κρύβονται» παντού Το σπίτι που μένουμε, ο αέρας που αναπνέουμε και το φαγητό που τρώμε μπορεί να είναι γεμάτα αλλεργιογόνα. Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής και η πρόχειρη διατροφή έχουν οδηγήσει σε ραγδαία επιδείνωση των αλλεργικών αντιδράσεων σε άτομα με χρόνιες αλλεργίες, αλλά και σε εμφάνιση αλλεργιών σε ανθρώπους που μέχρι πρότινος δεν αντιμετώπιζαν τέτοιες καταστάσεις.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Αλλεργιών και Κλινικής Ανοσολογίας (EAACI), πάνω από 150 εκατομμύρια άτομα στην Ευρώπη ταλαιπωρούνται από κάποιου είδους χρόνια αλλεργία και προβλέπεται μέχρι το 2025 ο αριθμός αυτός να αυξηθεί στον μισό πληθυσμό της Ευρώπης.

Οι αλλεργίες αποτελούν την πιο κοινή χρόνια ασθένεια στην Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 20% των ασθενών ζει με κάποια σοβαρή μορφή αλλεργίας και με τον φόβο κάποιου ασθματικού ή αναφυλακτικού σοκ, ακόμη και με τον φόβο του θανάτου εξαιτίας της αλλεργίας.

Ο ζεστός καιρός φαίνεται ότι είναι αυτός που πυροδοτεί μια ασυνήθιστα υψηλή ποσότητα γύρης από τα δέντρα.

Μπορεί να ακούγεται απλοϊκό, αλλά γνωρίζοντας ποια γύρη «κυκλοφορεί» μπορείτε να προσαρμόσετε ανάλογα τον τρόπο ζωής σας και τα φάρμακά σας. Για παράδειγμα, η χρήση φαρμάκων και θεραπειών, όπως τα αντιϊσταμινικά και τα στεροειδή ρινικά σπρέι, για περίπου δύο εβδομάδες πριν τα χρειαστείτε πραγματικά έχει αποδειχτεί ότι είναι ουσιαστικά πιο αποτελεσματική από την έναρξή τους όταν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα.

Όπως εξηγεί η Ανατολή Παταρίδου, χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος κεφαλής και τραχήλου, παιδο-ΩΡΛ, επιστημονικός συνεργάτης ΥΓΕΙΑ-ΜΗΤΕΡΑ, κάθε είδος αλλεργίας (τροφική, δερματική, φαρμακευτική, άσθμα ή ρινίτιδα) αποτελεί μια δύσκολη και εκνευριστική κατάσταση γι’ αυτόν που τη βιώνει και η αλήθεια πολλές φορές είναι ότι η ιδιαίτερη προσοχή που απαιτείται μπορεί να φανεί κουραστική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!