Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Usay]: Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ για το 2017 – Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερα
[Usay]: Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ για το 2017 – Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερα

[Usay]: Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ για το 2017 – Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερα

Μπορεί ακόμη να μην έχουμε πληρώσει ούτε τη δεύτερη από τις πέντε δόσεις του φετινού ΕΝΦΙΑ, ωστόσο, στο υπουργείο Οικονομικών, έχουν ήδη αρχίσει να συζητούνται -αν και σε πρώιμο στάδιο- τα σενάρια για τον φόρο ακινήτων που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι για το 2017.

Στόχος της κυβέρνησης, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο, είναι ο νέος φόρος ακινήτων να είναι «περισσότερο δίκαιος», με το βασικό συστατικό δικαιοσύνης για την κυβέρνηση να είναι ο υπολογισμός του με βάση μόνο την συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας κάθε φορολογούμενου. Ωστόσο, αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει για μια σειρά από λόγους.
Ένας σημαντικός λόγος είναι ότι αργεί η διαδικασία για την ευθυγράμμιση των αντικειμενικών με τις εμπορικές αξίες των ακινήτων. Η διαδικασία για την ευθυγράμμιση των αντικειμενικών με τις εμπορικές τιμές κινείται με ρυθμούς χελώνας λόγω ουσιαστικών προβλημάτων που υπάρχουν στο όλο εγχείρημα. Μάλιστα, η σχετική μνημονιακή υποχρέωση προβλέπει ότι η ευθυγράμμιση θα γίνει το αργότερο έως τον Ιούνιο του 2017.
Δεύτερος λόγος είναι η… αγάπη των εκπροσώπων των δανειστών στην υφιστάμενη μορφή του φόρου ακινήτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!