Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΑΡΑΞΕΝΑ | [Usay]: Αυτή είναι η πόλη που έχει περισσότερους νεκρούς από ζωντανούς (ΦΩΤΟ)
[Usay]: Αυτή είναι η πόλη που έχει περισσότερους νεκρούς από ζωντανούς (ΦΩΤΟ)

[Usay]: Αυτή είναι η πόλη που έχει περισσότερους νεκρούς από ζωντανούς (ΦΩΤΟ)

Η Colma είναι μία μικρή και ήσυχη πόλη λίγο έξω από το Σαν Φρανσίσκο. Δεν διαφέρει και πολύ από τις περισσότερες πόλεις της Καλιφόρνιας, μόνο που έχει μια μικρή ιδιαιτερότητα.

Οι νεκροί είναι περίπου 1.000 φορές περισσότεροι από τους ζωντανούς! Η Colma αποκαλείται και «πόλη της σιωπής» ή «πόλη των ψυχών». Οι κάτοικοί της αντιμετωπίζοντας με χιούμορ όλη την ιστορία έχουν υιοθετήσει το σύνθημα «είναι υπέροχο να είσαι ζωντανός στην Colma».

Η πόλη άρχισε να δημιουργείται τον 19ο αιώνα με μικρά σπιτάκια και καταστήματα που χτίζονταν κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής. Στις αρχές του 20ου αιώνα η πόλη γέμισε με νεκρούς που μεταφέρθηκαν από το Σαν Φρανσίσκο καθώς εκεί τα νεκροταφεία είχαν γεμίσει ασφυκτικά από τα χιλιάδες θύματα της βουβωνικής πανώλης, αλλά και του φονικού σεισμού του 1906….

Σε ένα από τα 17 νεκροταφεία της μικρής πόλης είναι θαμμένος ο Joe DiMaggio

Οι ιδιοκτήτες έψαχναν μέρη είτε για επεκτείνουν τις εκτάσεις ή για τα τις μεταφέρουν. Η γη όμως ήταν πολύ ακριβή για μια τέτοια «επιχείρηση» Ταυτόχρονα ο πληθυσμός της πόλης μεγάλωνε καθώς πολλοί έρχονταν από άλλες πολιτείες και όλοι άρχισαν να ζητούν την μετεγκατάστασή τους καθώς τους κυρίευε ο φόβος της μετάδοσης ασθενειών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!