Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Usay]: Αυτά είναι τα αθλήματα που προστατεύουν περισσότερο την υγεία από πρόωρο θάνατο
[Usay]: Αυτά είναι τα αθλήματα που προστατεύουν περισσότερο την υγεία από πρόωρο θάνατο

[Usay]: Αυτά είναι τα αθλήματα που προστατεύουν περισσότερο την υγεία από πρόωρο θάνατο

Το τένις, το κολύμπι και η αερόβια γυμναστική είναι τα τρία είδη άσκησης που έχουν τα περισσότερα οφέλη για την υγεία, απομακρύνοντας τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από καρδιαγγειακό ή άλλο αίτιο, σύμφωνα με αυστραλιανή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο British Journal of Sports Medicine.

Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ στην Αυστραλία, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Εμμανουήλ Σταματάκη, ανέλυσε στοιχεία για περίπου 80.300 ανθρώπους από την Αγλλία και την Σκοτία, κατά μέσο όρο 52 ετών, συσχετίζοντας το είδος σωματικής άσκησης με τη θνησιμότητα.

Οι ερευνητές έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση τους συμμετέχοντες επί εννέα χρόνια, στη διάρκεια των οποίων απεβίωσαν 8.790 άτομα από διάφορες αιτίες (οι 1.909 από έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο).

Από την επεξεργασία των δεδομένων, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος θανάτου από οποιασδήποτε αιτία ήταν 47% μικρότερος για όσους έπαιζαν τακτικά τένις (ή άλλα σπορ με ρακέτα, όπως σκουός ή μπαντμιντον), 28% μικρότερος για όσους κολυμπούσαν, 27% για όσους έκαναν αερόβια άσκηση και 15% για όσους έκαναν ποδήλατο.

Ειδικότερα για τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακή πάθηση, το τένις μείωνε τον κίνδυνο κατά 56%, το κολύμπι κατά 41% και η αερόβια άσκηση κατά 36%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!