Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΑΡΑΞΕΝΑ | [Usay]: Το 25% των ανθρώπων δεν γνωρίζει πως είναι ψυχοπαθείς- Αυτό το ΤΕΣΤ το αποκαλύπτει…
[Usay]: Το 25% των ανθρώπων δεν γνωρίζει πως είναι ψυχοπαθείς- Αυτό το ΤΕΣΤ το αποκαλύπτει…

[Usay]: Το 25% των ανθρώπων δεν γνωρίζει πως είναι ψυχοπαθείς- Αυτό το ΤΕΣΤ το αποκαλύπτει…

Τα τελευταία χρόνια στον κινηματογράφο και τη λογοτεχνία η «ψυχοπάθεια» έχει γίνει must, τουλάχιστον για τους ανταγωνιστές των ηρώων. Από τον Χάνιμπαλ Λέκτερ μέχρι τον Πάτρικ Μπέιτμαν του «American Psycho», οι ψυχοπαθείς -κυρίως, δε, αυτοί που έχουν έντονες δολοφονικές τάσεις- έχουν βρεθεί «στο κέντρο της σκηνής».
Ωστόσο, η επιστήμη δυσκολεύεται να ορίσει τι συνιστά ψυχοπάθεια και ποιο άτομο μπορεί να χαρακτηριστεί ψυχοπαθές. Απάντηση σε αυτό το ερώτημα επιχείρησε να δώσει ο δρ. Ντάνιελ Μπόντουσεκ του Πανεπιστημίου του Χάντερσφιλντ, ο οποίος μετά από επισταμένη έρευνα μεταξύ 1.800 κρατουμένων σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Πολωνία, κατέληξε σε μια σειρά ερωτημάτων, οι απαντήσεις στα οποία ορίζουν την Κλίμακα Χαρακτηριστικών της Ψυχοπαθούς Προσωπικότητας (Psychopathic Personality Trait Scale-PPTS).
Ανάλογα με το πόσο συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με τα ερωτήματα αυτά, θεωρείται περισσότερο ή λιτότερο ψυχοπαθής, καθώς το βασικό χαρακτηριστικό της ψυχοπαθούς προσωπικότητας είναι η νοσηρή εγωπάθεια. Μάλιστα, ο Μπόντουσεκ υποστηρίζει ότι το τεστ μπορεί να το κάνει ο καθένας για να διαπιστώσει αν και… πόσο ψυχοπαθής είναι.
Οι ερωτήσεις είναι οι εξής:
1. Δε με νοιάζει αν στεναχωρήσω κάποιον προκειμένου να αποκτήσω αυτό που θέλω
2. Πριν ασκήσω κριτική σε κάποιον, προσπαθώ να φανταστώ και να κατανοήσω πώς θα τους κάνει να αισθανθούν
3.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!