Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 11 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tvxs]: Ξεκίνησε η εκστρατεία υπέρ της ανεξαρτησίας στην Καταλονία: «Αν ψηφίσεις ναι, δεν θα μπορείς να…»
[Tvxs]: Ξεκίνησε η εκστρατεία υπέρ της ανεξαρτησίας στην Καταλονία: «Αν ψηφίσεις ναι, δεν θα μπορείς να…»

[Tvxs]: Ξεκίνησε η εκστρατεία υπέρ της ανεξαρτησίας στην Καταλονία: «Αν ψηφίσεις ναι, δεν θα μπορείς να…»

Καθώς η εκστρατεία στην Καταλονία ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος της 1ης Οκτωβρίου για την ανεξαρτησία της αυτόνομης περιοχής από την Ισπανία βρίσκεται πλέον σε κομβικό σημείο, η πολιτική παράταξη Démocrates, που είναι ενσωματωμένη στην κυβερνώσα συμμαχία «Μαζί για το Ναι» (Junts pel Sí) ήδη κυκλοφόρησε μία σειρά από βίντεο, τα οποία οι αντίπαλοί τους τα χαρακτηρίζουν «προκλητικού πολιτικού περιεχομένου».

Τα βίντεο εκθέτουν στους ψηφοφόρους τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της απόσχισης.

Ο εκπρόσωπος των Démocrates και βουλευτής με τους JxSí στο Κοινοβούλιο Αντώνη Καστελιά και πρώην πρόεδρος του Parlament (Κοινοβουλίου) Νούρια ντε Τζίσπερτ εκστρατεία, παρουσίασαν χθες την προεκλογική τούτη εκστρατεία, που αποτελείται από 16 βίντεο που αρχίζουν με το μήνυμα: «Αν ψηφίσεις ναι, δεν θα μπορείς να…», παρουσιάζοντας ως ελκυστικό λόγο για την απόσχιση, την απεξάρτηση από ορισμένες πολιτικές και πολιτιστικές αγκυλώσεις, που έχει επιβάλλει στην Καταλονία και την κοινωνία της η «υποταγή» της στο κεντρικό κράτος της Μαδρίτης.

Στα βίντεο τούτα θίγονται μια σειρά από ζητήματα, πολιτικά, οικονομικά, και κοινωνικά/πολιτιστικά, που η επίκλησή τους και μόνον θα προσέφερε ένα καλό επιχείρημα υπέρ της ανεξαρτησίας. Για παράδειγμα, υπογραμμίζεται πως εάν κάποιος ψηφίσει για την ανεξαρτησία, οι φόροι του δεν θα διατίθενται για τη «χρηματοδότηση του Ιδρύματος Φρανθίσκο Φράνκο», ή «να χρησιμοποιούνται για να διατηρήσουν ένα βασιλιά». Ούτε επίσης τα χρήματά του θα διατίθεντο ως έμμεση «χρηματοδότηση της εμπέδωσης της MADRITerráneo», όρου που αναφέρεται στη μετατροπή της κάθε περιοχής της Ισπανίας σε περιφέρεια της Μαδρίτης μέσω της εξακτίνωσης του δικτύου σιδηροδρόμων μεγάλης ταχύτητας ΑVE με κέντρο του την πρωτεύουσα.

Άλλα προτρεπτικά επιχειρήματα υπέρ του «ναι» που προβάλλονται στα ίδια βίντεο είναι: χάρις στην ανεξαρτησία, κάποιος δεν θα μπορεί να βλέπει «τη θανάτωση των ταύρων», ή το ότι δεν θα «πληρώνει φόρους για τον Μοντόρο» (αναφερόμενος σε ένα ηχηρό σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Οικονομίας με το Λαϊκό Κόμμα Κριστόβαλ Μοντόρο), ή ακόμη «να πετάξει 60 δισεκ.ευρώ για τις (ισπανικές) τράπεζες».

Επίσης ένα «ναι» που θα οδηγούσε στην ανεξαρτησία της Καταλονίας θα είχε ευεργετικές συνέπειες διότι δεν θα μπορεί πλέον κανείς να «γιορτάζει την Ημέρα του Κολόμβου (12 Οκτωβρίου)». Επίσης, η ανεξαρτησία δεν θα συνέβαλε πλέον στον«εξισπανισμό των Καταλανών μαθητών». Ούτε οι κάτοικοι της Καταλονίας θα μπορούν «να ακούν άλλες επιχειρωτικές εκφράσεις» γι’ αυτούς και την περιοχή τους, όπως «πραξικόπημα» (για το δημοψήφισμα), είτε να αποκαλούνται οι ίδιοι «nazionalistas» ή «ολοκληρωτικοί» επειδή θέλουν την εθνική ανεξαρτησία τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!