Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 10 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tvxs]: Τζανακόπουλος: Έξοδος από το Μνημόνιο, ανάπτυξη και στήριξη των αδύναμων
[Tvxs]: Τζανακόπουλος: Έξοδος από το Μνημόνιο, ανάπτυξη και στήριξη των αδύναμων

[Tvxs]: Τζανακόπουλος: Έξοδος από το Μνημόνιο, ανάπτυξη και στήριξη των αδύναμων

Η ανάπτυξη, με προστασία της εργασίας και παρεμβάσεις στήριξης των αδύναμων, αποτελεί το βασικό στοίχημα της κυβέρνησης από εδώ και στο εξής, σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», αναφέρετε στην προετοιμασία για την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο, ενώ δηλώνει ότι οι εκλογές θα γίνουν με την εξάντληση της τετραετίας.

Σχολιάζοντας τα σενάρια ανασχηματισμού, τονίζει ότι η κυβέρνηση υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τους συλλογικούς στόχους, ενώ για τη Ν.Δ. σημειώνει ότι έχει εξελιχθεί σε ένα πολιτικό υβρίδιο επιθετικού εθνικισμού, αυταρχικού κρατισμού και φονταμενταλισμού της αγοράς.

Ποιες είναι οι κυβερνητικές προτεραιότητες ενόψει φθινοπώρου;

Η προτεραιότητα είναι μία: η προετοιμασία του εδάφους για την έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018, χωρίς νέες επιβαρύνσεις. Επομένως, έμφαση στην ανάπτυξη με ταυτόχρονη προστασία της μισθωτής εργασίας, εμπέδωση της εμπιστοσύνης και κοινωνικές παρεμβάσεις στήριξης των αδύναμων.

Πώς όμως θα αφήσει η κυβέρνηση το στίγμα ότι αυτά που εφαρμόζει είναι απλά και μόνο το Μνημόνιο και πώς θα νιώσει βελτίωση στη ζωή και την καθημερινότητά του ο πολίτης;

Αν αφήσουμε για λίγο στην άκρη τις απλουστεύσεις και την εκτυφλωτική προφάνεια  του δημοσιογραφικού λόγου, θα δούμε ότι η κυβέρνηση, παρά τους περιορισμούς του προγράμματος προσαρμογής και της αυστηρής επιτροπείας, κάνει πολλά παραπάνω απ’ όσα οι περισσότερες κυβερνήσεις της ευρωζώνης για την ενίσχυση της κοινωνικής πλειοψηφίας: από το πρόγραμμα καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης και την πρόσβαση 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων στο ΕΣΥ μέχρι τις ρυθμίσεις ενίσχυσης της διαπραγματευτικής δύναμης των μισθωτών, τη δημιουργία του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και τις παρεμβάσεις για τους συμβασιούχους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!