Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tvxs]: Τσίπρας: Αποχαιρετούμε τον Φιντέλ των φτωχών και καταπιεσμένων [ΒΙΝΤΕΟ]
[Tvxs]: Τσίπρας: Αποχαιρετούμε τον Φιντέλ των φτωχών και καταπιεσμένων [ΒΙΝΤΕΟ]

[Tvxs]: Τσίπρας: Αποχαιρετούμε τον Φιντέλ των φτωχών και καταπιεσμένων [ΒΙΝΤΕΟ]

Τους κοινούς δεσμούς αγώνων, Ελλάδας και Κούβας, τόσο κατά το παρελθόν όσο και τώρα αναζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας στον επικήδειό του για τον Φιντέλ Κάστρο.

Μιλώντας στην κατάμεστη από Κουβανούς και όχι μόνον, πολίτες, Πλατεία της Επανάστασης, ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκίνησε με τον χαιρετισμό, «”hermanos y hermanas” (αδερφοί και αδερφές), γενναίε λαέ της Κούβας».

Και με τα λόγια του πρωθυπουργού, ο Κάστρο ήταν ένας «μεγάλος επαναστάτης του 20ου αιώνα.

Ένα παγκόσμιο σύμβολο αγώνα και αντίστασης που με το παράδειγμά του ενέπνευσε τους αγώνες των λαών σε ολόκληρο το κόσμο, τους αγώνες για ανεξαρτησία, ελευθερία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια. Αποχαιρετούμε τον Φιντέλ των φτωχών, των καταπιεσμένων, των ανυπότακτων.

Τον δικό σας Φιντέλ, τον δικό μας Φιντέλ, τον Φιντέλ που ανήκει σε κάθε γωνιά του πλανήτη, τον Φιντέλ που ανήκει στην ιστορία», τόνισε ο κ. Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας συγχρόνως ότι είναι «μεγάλη τιμή να συμμετέχω σε μια τόσο ιστορική στιγμή, εκπροσωπώντας τον ελληνικό λαό».

Και στο σημείο αυτό, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ξεκίνησε τις συγκρίσεις ανάμεσα στους δύο λαούς.

Ο ελληνικός λαός ειδικότερα, «ζει σε μια πολύ μακρινή σε εσάς γωνιά του πλανήτη, μα βρίσκεται ταυτόχρονα τόσο κοντά στις αξίες και στα ιδανικά για τα οποία παλέψατε και παλεύετε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!