Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tvxs]: Τσακαλώτος: Δεν προκύπτει ότι το ΔΝΤ θέλει νέο μνημόνιο
[Tvxs]: Τσακαλώτος: Δεν προκύπτει ότι το ΔΝΤ θέλει νέο μνημόνιο

[Tvxs]: Τσακαλώτος: Δεν προκύπτει ότι το ΔΝΤ θέλει νέο μνημόνιο

«Στην ανάπτυξη που θα επιστρέψει θα έχουμε πρώτη μέριμνα τον κόσμο της εργασίας και στις δαπάνες και στη μείωση των φόρων και στις εργασιακές σχέσεις», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2017.

Αναφερόμενος στο χρέος ο υπουργός αποκάλυψε ότι το ΔΝΤ δεν ζητεί νέο μνημόνιο για να συμφωνήσει για την απομείωση του χρέους.

«Δεν είναι προφανές από τις συζητήσεις με το ΔΝΤ ότι θέλει και άλλο πρόγραμμα. Η ερώτηση είναι αν θα συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα», είπε χαρακτηριστικά.

«Η λύση για το χρέος είναι μία από τις αντισταθμίσεις για τα υφεσιακά μέτρα. Όλοι οι επενδυτές βάζουν το QE ως σημαντικό στοιχείο», τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και πρόσθεσε ότι «η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται. Πάρα πολύ παίκτες δουλεύουν γι’ αυτή τη λύση. Όλοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει να μην υπάρχει λύση, να μην μπούμε στο QE. Θα είναι σχεδόν αυτοεκπληρούμενη προφητεία ότι δεν θα πάμε τόσο καλά και αυτό κανείς δεν το θέλει».

Το κλίμα αλλάζει

«Το κλίμα αλλάζει γενικά. Οι προβλέψεις ότι δεν θα τελειώσουμε την αξιολόγηση τα προαπαιτούμενα δεν βγαίνουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!