Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 15 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tvxs]: Θολά μηνύματα για την έξοδο στις αγορές
[Tvxs]: Θολά μηνύματα για την έξοδο στις αγορές

[Tvxs]: Θολά μηνύματα για την έξοδο στις αγορές

Πόκερ τακτικής για τον χρόνο εξόδου στις αγορές παίζεται από το πρωί, με το πιθανότερο σενάριο να παραμένει εκείνο που θέλει την κυβέρνηση να δοκιμάζει την έκδοση πενταετούς ομολόγου μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Οι πλήροφορίες από τραπεζικούς κύκλους και πηγές με γνώση των διεργασιών επιμένουν ότι η κίνηση θα γίνει εντός της; εβδομάδας και το αργότερο έως την Πέμπτη, κυβερνητικές πηγές ωστόσο θολώνουν το τοπίο διαμηνύοντας ότι καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το θέμα της εξόδου στις αγορές  κυβερνητική πηγή δήλωσε:
«Δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση. Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις αγορές ομολόγων και θα αποφασίσει για τον καταλληλότερο χρόνο εξόδου, όχι με βάση τις φημολογίες αλλά με αποκλειστικό κριτήριο τη βέλτιστη διαχείριση του ελληνικού δημόσιου χρέους».
Αλλες πηγές, ωστόσο, υπενθυμίζουν ότι οι έξοδος στις αγορές δεν προαναγγέλεται και επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση θέλει να διατηρήσει ένα πλεονέκτημα τακτικής.

Η συνεδρίαση του ΔΝΤ

Το βέβαιο είναι πως το τοπίο θα ξεκαθραίσει το αργότερο έως την Τετάρτη, καθώς την Πέμπτη συνεδριάζει το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για να εγκρίνει την “κατ΄αρχήν” συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα. Με δεδομένο ότι αυτή η συμμετοχή, χωρίς άμεση χορήγηση δανείου, θα συνοδεύεται από αρνητική έκθεση βιωσιμότητας του χρέους, η ελληνική κυβέρνηση θέλει η όποια κίνησή της να γίνει νωρίτερα προκειμένου να μην επιβαρρυνθεί το κλίμα.

Εάν τελικά η έξοδος επιχειρηθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα, η έκδοση σύμφωνα με τις πληροφορίες θα είναι πενταετής, το ύψος της θα κυμαίνεται ανάμεσα στα 2 και τα 3 δις ευρώ και το πιθανότερο σενάριο είναι πως περίπου κατά το ήμισυ θα ανταλλαγεί με το ομόλογο που είχε εκδοθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά τον Απρίλιο του 2014 και λήγει το 2019.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!