Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Tvxs]: Με στόχο την ουτοπία: Μια κριτική του βιβλίου «Σκουλαρίκι στη Μύτη» της Αρχοντούλας Διαβάτη
[Tvxs]: Με στόχο την ουτοπία: Μια κριτική του βιβλίου «Σκουλαρίκι στη Μύτη» της Αρχοντούλας Διαβάτη

[Tvxs]: Με στόχο την ουτοπία: Μια κριτική του βιβλίου «Σκουλαρίκι στη Μύτη» της Αρχοντούλας Διαβάτη

Διαβάζοντας κανείς τις πρώτες σελίδες του νέου βιβλίου της Αρχοντούλας Διαβάτη, πολύ περισσότερο εάν δεν γνωρίζει το έργο της συγγραφέως, αναπόφευκτα θέτει δύο ερωτήματα. Το πρώτο είναι φιλοσοφικό, αρχέτυπο, συνειδησιακό. Ένα ερώτημα που όλοι, ή σχεδόν όλοι, έχουν θέσει σε μια φάση, συνήθως δύσκολη, της ζωής τους. Ποιο είναι το νόημα της ζωής; Τι κάνω και πού βαδίζω; Πώς πορεύομαι; Γιατί κάνω αυτές τις επιλογές και όχι άλλες.

Ένα ερώτημα που προκύπτει σε καιρό κρίσης, όπως αυτή που περνά τα τελευταία χρόνια ο τόπος μας ή όταν διακυβεύονται τα σημαντικότερα αγαθά, όπως η υγεία. Όπως συμβαίνει με τον πρωταγωνιστή του πρώτου αφηγήματος στο βιβλίο με τίτλο Χαμένη Επανάσταση, ο οποίος βρίσκεται στον πολύβουο προθάλαμο ενός νοσοκομείου και αναλογίζεται.

Ένα απόσπασμα: «Δεν ζητάει πολλά τώρα, μόνον να μην είναι αυτός που θα είναι ο άνθρωπος χωρίς ελπίδα, αυτός που δεν θα επιδέχεται ούτε καν μια απέλπιδα χημειοθεραπεία η περίπτωσή του. Δεν ζητάει πολλά, και όλο δίνει υποσχέσεις μυστικά στον εαυτό του – αν. Αν τα αποτελέσματα ανοίξουν ένα παράθυρο, αν – αυτό μονάχα – αν θα δικαιούται κι αυτός μια προοπτική, ε, τότε θ’ αλλάξει ζωή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!